Kenan KARADENİZ/ TOKYO,(Japonya),() - DÜNYANIN en yaşlı adamı olan Japonya uyruklu Sakari Momoi bugün Guinness Dünya Rekorları ekibinden sertifikasını aldı.
111 yaşındaki adamın doğum tarihi resmi kayıt ve araştırmalar sonucu ispatlandı. 5 Şubat 1903 tarihinde doğan adam bugün Guinness Dünya Rekoru'nu resmen kırdı ve sertifikasını aldı. Siyah takım elbisesi, beyaz gömleği ve gümüş kravatıyla gelen ekibi karşılayan Momoi etrafında toplanan medya grubuna sürekli olarak kaldığı Tokya Huzur Evinde konuştu ve şuan için her hangi bir programa katılmayı düşünmediğini söyledi.
“2 yıl daha yaşamak istiyorum" diyen Momoi zayıf duyma sorununu saymazsak yaşıtlarına göre çok sağlı ve dinç görünürken, sürekli kitap okuduğunu ve televizyonda sumo güreşlerini izlemekten zevk aldığını söyledi.
Fukuşima kentinin Minamisoma semtinde doğan yaşlı adam akıllara 2011 yılında o bölgede meydana gelen 9 şiddetindeki korkunç depremi ve ardından yaşanan tsunami ile tetiklenen dünyanın en kötü nükleer sızıntısını getirdi. Guinness'e verilerine göre Momoi olaydan yıllardan önce Saitama'ya taşındığı için o felaketi yaşamadı. Belki orada olsaydı bu yaşlı bedeni ile o sıkıntılara katlanamayacak, ölecekti ve bugün dünyanın en yaşlı adamı ünvanını alamayacaktı. 
Japonya insan ömrünün en uzun olduğu yer olarak biliniyor. Momoi'den önceki en yaşlı adamda yine Japonya'da yaşayan Jiroemon Kimura'ydı. Kimura geçen yıl Haziran ayında 116 yaşında vefat etti. Dünyanın en yaşlı kadını olan 116 yaşındaki Misao Okawa da Japonya'da yaşıyor. Japonya'da yaşayan 128 milyon vatandaşın yaklaşık 32 milyonu 65 yaş ve üzerinde. Nüfusun yüzde 25'ini oluşturan bu yaş grubunun önümüzdeki on yada yirmi yıl içinde nüfusun yüzde 40'ını teşkil edeceği öngörülüyor.