ALMANYA'nın Duisburg kenti yakınlarında bulunan Rheinberg kasabasında 27 Aralık 2014 tarihinde kitap sevenlerin hizmetine açılacak geleneksel Actec Türkçe Kitap Fuarı için, hazırlıklar tamamlandı.
Rheinberg'de bulunan fuar Niederrehein Messe'de 27 Aralık 2014 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Actec Türkçe Kitap Fuarı için dün bir tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda Actec Türkçe Kitap Fuarı Organizatörü Ahmet Turunç, fuar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.
27 Aralık 2014-04 Ocak 2015 tarihleri arası gerçekleştirilecek kitap fuarını ziyaretçiler, giriş ücreti vermeden gezebilecek. Dev fuar alanında açılacak olan kitap fuarı için 13'ü Avrupa'dan 49'u ise Türkiye'den katılacak toplam 62 yayınevinin, binlerce kitabı reyonlarda yerini alacak. Türkiye'de piyasaya çıkan her daldaki yeni kitapların sergileneceği fuarda, dini ve çocuk kitaplarının ağırlıklı olacağı belirtildi.
GEÇEN YIL 100 BİNİ AŞAN ZİYARETÇİ SAYISININ ÜSTÜNE ÇIKACAĞIZ
Geleneksel Actec Türkçe Kitap Fuarı'nı bu yıl 15. kez düzenlediklerini belirten Fuar Organizatörü Ahmet Turunç, “Biz Avrupa'da kitap fuarlarına uzak olan insanlara, kitabı sevdirebilmek için bu fuarları düzenliyoruz. Geçen yıl ziyaretçi sayımızın 100 bini aşmasıyla da, bunu başarabildiğimizi gördük. Bu yıl daha fazla ziyaretçilerimizin olacağına inanıyoruz. Ayrıca Almanya'da yaşayan Türk toplumu arasında, Türkçe'nin de geliştirilmesine vesile olduğumuzu düşünüyoruz“ diye konuştu.
KONFERANSLARDA DÜZENLENECEK
Fuar süresince Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngeloğlu, Uğur Koşar ve 'Elif Gibi Sevmek' adlı kitabın yazarı Hikmet Anıl Öztekin gibi tanınmış yazarlar da, imza günleri ve konferanslarıyla takipçileriyle buluşacak.
Türk damak tatlarını yansıtacak yemek stantlarının da kurulacağı fuar alanında, hediyelik eşya satışları ve turizm tanıtımları içinde stantlar yerini alacak.
27 Aralık'ta başlayacak olan fuar için takipçilerin, www.astecgmbh.de internet adresinden fuar programını takip edebilecek.

FOTOĞRAFLI