DİYANET İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Almanya’nın değişik üniversitelerinin ilahiyat bölümlerinde okuyan öğrencilerle bir araya geldi.
Aşıkoğlu, DİTİB Akademisi tarafından 'Uygulamalı Din Hizmetleri Modül B' adı altında yürütülen özel eğitim programının ikinci aşamasına katılan öğrencilerle sohbet etti. Genel Başkan Prof. Dr. Aşıkoğlu şunları söyledi:
"İlahiyat eğitimi, diğer bilimlerden değişik olarak çok farklı branşların ve alanların birbirleriyle kombinasyonundan bir araya gelir ve interdisipliner bir alandır. Bu bağlamda İslam bilimleri, din bilimleri ve yardımcı bilimler birlikte ilahiyat alanını oluşturur. Kendini iyi yetiştiren ve geliştiren ilahiyatçıların gelecek ile ilgili kaygısı olmaz. Eksiklik duyduğunuz alanlarda genç ilahiyatçılar olarak kendinizi yetiştiriniz. Bir ilahiyatçı çok bilgi ile donanmış olabilir. Fakat bu bilgi ve birikimin başkalarına aktarımında da yeterli formasyona sahip olmalıdır. Mümkün oldukça tahsil döneminizde ilahiyatın farklı alanlarındaki bilgilerinizi geliştirin. Bu seminerlerin bir özelliği de budur. Farklı kaynakları takip ederek kendinizi yetiştirebilirsiniz. Kendini iyi hazırlayan, yararlı hizmetler üreten kişiler mutlaka bir yerde istihdam edilir. Bilgi dağarcığınızı iyi doldurunuz. DİTİB bu konuda sizlere yardımcı olmaktadır."

FOTOĞRAFLI