DIŞ HABER -

Ünsal TURAN / KOPENHAG ()

DANİMARKA’da yüksek tirajlı Berlingske gazetesi, Danimarkalılar için en uygun yazlık konutun hangi ülkede olduğunu araştırdı. Araştırmada Türkiye ülke olarak, Antalya da (Alanya) şehir olarak birinci sırada yer aldı.

Gazetede yer alan araştırma neticesine göre, yazlık konut fiyatlarında metre kare fiyatı ve Danimarkalıların en çok tercih ettikleri tatil beldesi olarak Alanya-Antalya birinci sırada yer aldı ve Türkiye en uygun ülke olarak gösterildi. Araştırmaya göre, Danimarka Kronu dolar karşısında değer kaybetmesine rağmen, Türk lirasının Danimarka ve İsveç kronu karşısında fazla oynamamasının, Türkiye’de ev satın almak isteyen İskandinav ülkeleri vatandaşları için güven verici olduğuna dikkat çekildi. Nykredit kuruluşundan Hanne Egea, Danimarkalıların Türkiye, İspanya, Yunanistan, Makedonya gibi ülkelerde denize yakın küçük kasabalarda konut satın almayı tercih ettiklerini ve ortalama 400-500 bin Euro ödediklerini belirterek “İskandinav ülkeleri vatandaşları, iyi ve kaliteli evler için fazla fiyat aramıyor. Bugüne kadar konut fiyatlarında fazla artış olmadığı için Danimarkalılar konut satın almaya devam ediyorlar. İspanya ve Fransa’da yazlık konut satın alanlara verdiğimiz kredi miktarı 10 milyar krona (1,5 milyar Euro) ulaştı” dedi.

Araştırmaya göre Danimarkalılar için en uygun konut fiyatları olan ülkeler sıralamasında Türkiye’yi, Tayland izliyor. Türkiye’nin Alanya ve Antalya civarında konut satın alan Danimarkalı sayısının 7 bin civarında olduğu bildirildi.