CUMHURBAŞKANI Recep Tayip Erdoğan, Brüksel'de Stefanie Meydanı'nda Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince (UETD) düzenlenen 'Birlik, Huzur, Sevgi, Barış Buluşması'nda Türklere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasınde çeşitli konulara değindi. Öncelikle terörle mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğini belirten Erdoğan, "Bizden bugüne kadar adaletin tesisi noktasında yürüttüğümüz mücadelemizi bundan sonra da gerek ülkemiz, gerek dünyanın her yerinde aynı kararlılıkla devam ettireceğiz" dedi.

"SIĞINMACILARA HARCAMA 7,5 MİLYAR DOLAR, DÜNYADAN GELEN DESTEK 419 MİLYON DOLAR"

Türkiye'de 2 milyon Suriyeli ve Iraklı sığınmacı bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın tamamındaysa 250 bin civarında sığınmacı olduğunu söyledi. Erdoğan, sığınmacılara yapılan harcamanın 7,5 milyar dolar olduğun belirterek  dünyadan gelen desteğin ise 419 milyon dolar olduğunu belirterek, "Şu anda bildiğiniz gibi ülkemizde 2 milyon Suriyeli ve Iraklı mültecimiz var. Bunlara ev sahipliğini yapan biziz. Yaptığımız harcama 7.5 milyar dolar. Peki dünyadan bize gelen destek ne? 419 milyon dolar. Şu anda Türkiye'de 2 milyon mülteci var. Avrupa'da ne kadar mülteci var diye baktığımız zaman Avrupa'nın tamamındaki mülteci sayısı şuanda 250 bin civarında. Nerede kaldı İnsan Hakları Beyannamesi" dedi.

"BİZE SIĞINMIŞ OLAN MAZLUMLARI, GÖKTEN YAĞAN VARİL BOMBALARINA ASLA TESLİM EDEMEYİZ"

Akdeniz'de Sahil güvenlik botlarıyla 60 bin insanı kurtarıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Akdeniz şu anda kan gölüne döndü ve biz bu yılın başından itibaren şu ana kadar sahil güvenlik botlarımızda 60 bin ölüme gitmek üzere olan insanı Akdeniz'den kurtardık. Ülkemizde barınanlara adeta bir Ensar muamelesiyle muamele ediyoruz. Kamplarımızda çeşitli vilayetlerde bu devam ediyor. Bu Ezidi demedik, bu Hıristiyan’dı demedik, bu Müslümandır demedik herhangi bir ayrıma tabi tutmaksızın sadece bu insandır dedik ve kabullendik. Bizde ayrımcılık yoktu. Bizde bölücülük yoktu ve bunu yapmamakta kararlıydık ve 5 yıldır da bu devam ediyor. Açık kapı politikamız devam edecek. Ülkemizdeki bazı siyasiler maalesef Suriye ve Iraklı'ları Suriye ve Irak'a geri göndermenin de tahadütü içerisindeler. Biz bize sığınmış olan bu masum ve mazlumları gökten yağan varil bombalarına asla teslim edemezdik. Onun için kapılarımızı açtık."


"ŞAHSIMLA ALAKALI, ÜLKEMLE ALAKALI ÇOK ÇİRKİN YALAN İFTİRALAR ATTILAR"

Kobani’den gelenlere kapıları açtıklarını vurgulayan Erdoğan, "Hani birilerinin söylediği gibi değil, biz açtık kapılarımızı... 220 bin insana kapılarımızı açan biz, kamplarda onları yediren içiren yine biz ama bunda bile şahsımla alakalı, ülkemle alakalı çok çirkin yalan iftiralar attılar. Şu anda 80-90 bin kadar kişi tekrar Kobani'ye döndü, diğerleri yine ülkemde. Ama sırtını terör örgütüne dayamış olanlar onların kendilerini koruduğunu ifade ediyorlar. Yalan! böyle bir şey yok. Bunları biz güvence altına aldık ve güvenliğimiz altında da devam ediyor" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ HAVA LİMANINI SAYISINI 55'E ÇIKARTTIK"

Türkiye'de üniversitesi olmayan ilin kalmadığını ifade eden Erdoğan, 25 havalimanı olan Türkiye'deki hava limanını 55'e çıkardığını söyledi. Erdoğan tüm engellemelere rağmen havalimanlarının yapıldığını belirtti. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Sizler gurbette ülkemizdeki birliğin beraberliğin dayanışmanın hep sırrı oldunuz ve bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk. Hep birlikte Türkiye olduk. Hatırlayın 13 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, bugün nasıl bir Türkiye var. Şu anda üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Şu anda hastanelerimizde, şehir hastanelerimizde 30 vilayette öncelikli olarak dünyada farklı bir yere oturacağız.

Göreve geldiğimizde 25 tane havalimanı olan Türkiye'nin şu anda 55 tane havalimanı var. Kim derdi ki Hakkari'de bir havalimanı olacak. Kim derdi ki Muş'ta bir havalimanı olacak. Kim derdi ki, Iğdır'da bir havalimanı olacak. Kim derdi ki Kars'ta bir havalimanı olacak, Kim derdi ki Şırnak'ta bir havalimanı olacak bütün bu havalimanlarını yaptık. Neden ? Bizim kitabımızda ayrımcılık yok da onun için. Bütün engellemelere rağmen bu havalimanlarını yaptık. Bölücü terör örgütü her türlü eylemi yaptı. Mütahitler tehdit edildi, kaçırıldı. Ama biz yaptık. Bakınız barajlar bombalanıyor. Ama biz yola devam ediyoruz. Niye? Oradan çıkacak olan su, hem içme suyudur, hem enerjidir hem de tarım alanlarının sulanması için orada bir hayat yatmaktadır. Ama bunların kitabında böyle bir şey yok. Bunlar sadece yoklar için var.

Şu anda Marmaray'ımız var değil mi ? Ecdadımız Fatih karadan gemileri yürüttü biz de denizin altından Marmaray'ı yürüttük. İnşallah önümüzdeki yıl yine denizin altından bu defa Avrasya tünelini bitiriyoruz. Buradan da araçları götüreceğiz inşallah. Yine hızla devam eden dev bir projemiz de nedir ? Yavuz Sultan Selim köprüsü 4 gidiş 4 geliş, boğaza 3.'üncü bir altın kolye Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ortasından da yüksek hızlı tren geçecek."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 Kasım'da benim Avrupa'daki kardeşlerim ciddi oranda katılım sağlasınlar. Demokratik hakkınızı son noktaya kadar kullanmalısınız, terör yenmek için, daha güçlü bir Türkiye için kullanmalısınız. İnanıyorum ki bu kararlılığınızı 1 Kasım'da ortaya koyacaksınız" diye konuştu.

Avrupa’da seçime katılımın düşüklüğüne dikkat çeken Erdoğan “Sizden bir ricam var, sizden Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu kardeşinize çok destek verdiniz. Sandıklarda katılım oranı yüksek değildi, şimdi 1 Kasım'da benim Avrupa'daki kardeşlerim ciddi oranda katılım sağlasınlar. Demokratik Haklarınızı son noktaya kadar kullanmalısınız, Terörü yenmek için kullanmalısınız, Daha Güçlü Bir Türkiye için kullanmalısınız” dedi.

BELÇİKA'YA 1838 YILINDAN BU YANA İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Brüksel'e özel bir davetimiz var, Kralın davetlisi olarak buradayız, 1838 yılından bu yana ilk bir resmi daveti bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Bu görüşmeler ile Belçika, Türkiye arasındaki görüşmelerimiz daha iyi bir şekilde yol alacaktır” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmanın ardından oteline geçerek onuruna verilen yemeğe katıldı.