DIŞ HABER –

Sadi KAYMAZ, PEKİN /

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang Ming, Türkiye'nin Suriye'de IŞİD ve PKK'ya karşı yürüttüğü askeri operasyonları değerlendirdi.

Çin ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile evsahibi mevkidaşı Xi Jinping arasında Pekin'de gerçekleşen görüşmeden sonra yerli ve yabancı basının sorularını yanıtlayan Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang Ming, "Türkiye'nin Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlediği operasyonları Çin tarafının nasıl değerlendirdiği" sorusunu yanıtladı.

Terörizmin insanlığın ortak düşmanı olduğunu ve dünya ülkelerinin terörizmle mücadelede dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğini ifade eden Zhang Ming, "Türkiye ve Çin de bu konudaki işbirliğini geliştirmek hususunda fikir birliği içindedir" dedi.

TÜRKİYE'YE FÜZE SATILACAK MI?

Bakan Yardımcısı Zhang ayrıca, "İki taraf arasındaki görüşmelerde hava savunma sistemi satışının gündeme gelip gelmediği" konusunda açıklamada bulundu. Zhang, "Türkiye ve Çin tarafları, savunma işbirliği alanında işbirliğini güçlendirmek için ortak iradeye sahiptir" dedi.