FİNLANDİYA'nın Jyvaskyla şehrinin Laukaa kasabasında Midia adlı pizza restoranı sahibi 50 yaşındaki Aziz Şekersöz ve 42 yaşındaki Asiye Şekersöz ile restoranda çalışan 46 yaşındaki Kübray Köneç'i hunharca öldüren cinayet zanlısının çarşamba günü mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

Daha önce restoranda çalıştığı ortaya çıkan 36 yaşındaki zanlının cinayeti itiraf ettiği ve çarşamba günü mahkemeye çıkarılacağı bildirildi. Polis, cinayet zanlısı Türk'ün Jyvaaskylaa şehrinde yaşadığını, duruşmadan sonra yapılacak basın toplantısında olayın nedenini açıklayacağını bildirdi. 

Türkiye büyükelçiliğinden gönderilen polisin açıklamasında, 'Cinayet soruşturması ve şüphelinin sorgusu devam etmektedir. Soruşturmanın içeriği hakkında kamuoyuna bilgi verilmesi mümkün değildir. Suç aletiyle ilgili basında çeşitli spekülasyonlar yer almaktadır. Polis bir cisimle vurarak suç işlendiğini ifade etmek dışında başka bir bilgi vermemiştir. Polisin, şüphelinin paylaştığı bilgiler üzerinde yorum yapması mümkün değildir. Polis, yarın şüpheli kişinin tutuklanmasını Orta Finlandiya Mahkemesine önerecektir. Yarın yapılacak mahkeme oturumundan sonra yürütülen soruşturma hakkında polis tarafından bilgi verilecektir' denildi.