CEZAYİR'de dördüncü kez aday olan Cumhurbaşkanı Abdelaziz Buteflika'nın bir kere daha seçileceğine kesin gözle bakılıyor.
Oy atmaya başkent Cezayir'deki bir ilkokula tekerlekli sandalye ile gelen Cumhurbaşkanı Buteflika, 4 dakikada oyunu kullandı ve bir gazetecinin "Kendinizi nasıl hissediyorsunuz" sorusuna "Gördüğünüz gibi" diye cevap verdi. Geçirdiği beyin kanaması ardından Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan askeri hastanede 3 ay boyunca tedavi gören Buteflika o tarihten itibaren çok seyrek olarak toplum içine çıktı.
Seçim mitinglerinin hiç birine fiziken katılmayan Cezayir'in "En uzun süreli cumhurbaşkanı" Abdelaziz Buteflika'nın sağlık durumunun iyi olmadığı, fakat 1990’lı yıllarda radikal İslami grupların yaşattığı terör ortamına dönmek istemeyen Cezayirliler'in 'İstikrarın korunması için' hasta bile olsa oylarını Buteflika'ya verecekleri bildirildi. 200 milyar Euroluk petrol rezervine sahip olduğu bilinen Cezayir'de halkın büyük bir bölümü açlık sınırının altında yaşıyor, 38 milyon nüfusa sahip olan Cezayir'de nüfusun büyük bir bölümünü geçler oluşturuyor ve genç nüfusun yüzde 25lik bir kısmı resmen işsiz.
Son senelerde yapılan kalkınma çalışmaları sayesinde kara ve demir yolları ağını yeniden yapan Cezayir aynı zamanda büyük oranlarda sosyal lojman inşaa ediyor.
Bir çok Türk şirketinin çalıştığı Cezayir'de inşaat sektörü Çin ile Türkiye arasında paylaşılıyor. İstanbul-Cezayir hattı Türk Hava Yolları'nın en karlı hattı olarak biliniyor

EA(AÖ/İD)