TÜRKİYE Cumhuriyeti ile Belçika Krallığı tarafından 16 Temmuz 1964 tarihinde imzalanan Türkiye- Belçika İşgücü anlaşmasının 50. yılı nedeniyle Belçika genelinde birçok kutlama düzenleniyor. Brüksel’de, Belçika Diyanet Vakfı, Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği, İslam Federasyonu, Belçika Türk Dernekler Birliği ve Fedactio Derneği bir araya gelerek 50. yılı kutladı.
Brüksel’de Gold Hall Squara’da düzenlenen gecede T.C. Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Belçika Başbakan Yardımcısı Joelle Milquet ve Didier Reynders, göçün 50. Yılını anlatan bir konuşma yaptılar. Geceye katılmayan Belçika Başbakanı Elio Di Rupo’nun gönderdiği görüntülü mesaj ekrana yansıtılarak iletildi.
Gecede konuşan Belçika Büyükelçisi Hakan Olcay, "Bu anlamlı etkinlikte aranızda bulunmaktan, büyük memnuniyet duyuyorum. Bundan 50 yıl önce, başladıkları yolculukta, bu gün geldikleri noktada, hem Belçika toplumuna her alanda katkıda bulunan, hem de varlıkları ile iki ülke arasında bağları güçlendiren, sağlam bir köprü oluşturan Belçika, Türk toplumunun değerli üyelerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Geceye katılmayan Belçika Başbakanı Elio Di Rupo’nun gönderdiği mesajda, "Öncelikle Belçika’ya ilk gelen İtalyan, Türk ve Faslı ailelere teşekkür ediyorum. Onların sayesinde modern ve tarihi yapılar meydana geldi" diyerek teşekkür etti.
Brüksel’de düzenlenen 50. yıl etkinliğinde konuşan, Belçika Başbakan Yardımcısı Joelle Milquet ve Didier Reynders de Kültür ve sosyal yönden Türk vatandaşlarının Belçika’ya katkıları olduğunu dile getirdi.
Gecenin sonunda geceye katılan ve Geceyi düzenleyen komite tarafından seçilen, Belçika’da 50 yıla damgasını vuran 50 kişiye şükran plaketi verildi.

ED(SS)