Ender DURUEL/BELÇİKA, ()- BELÇİKA Başbakan Yardımcısı ve İçişleri ile Fırsat eşitliği Bakanı Joelle Milquet, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk Mahallesi olarak da adlandırılan Schaerbeek ve Saint Josse belediye sınırları içindeki Türk esnafı ziyaret etti. Bakan Joelle Milquet’ye, esnaf ziyaretinde, Brüksel Bölge milletvekili Mahinur Özdemir, aday Orhan Liman, Seydi Sağ ve Mustafa Alperen Özdemir eşlik etti.

BAKAN KEBAP PİŞİRDİ, ALIŞVERİŞ YAPTI

Belçika Başbakan Yardımcısı ve İçişleri ile Fırsat eşitliği Bakanı Joelle Milquet, Brüksel’de Türk esnafı ziyareti sırasında alış veriş yaptı ve Adana kebap pişirdi. Türk esnafları gezen Bakan Joelle Milquet kendisine gösterilen yakın ilgiden çok memnun kaldı, ikram edilen ayranı çok beğendi.

Türk esnafların sorunlarını dinleyen Bakan Joelle Milquet’e daha çok park sorunu ve yaşanan ayrımcılıklardan şikayetleri dile getirdiler.

“AYRIMCILIĞA KARŞIYIM, GÖÇÜN 50. YILINI KUTLARIM”

Brüksel’de Türk esnaf ziyaretinden sonra ’ya konuşan Bakan Joelle Milquet, "Türk esnaflarını ziyaret ettik, şikâyetleri ırkçılıkla ilgiliydi, biz ırkçılığa ve ayrımcılığa karşıyız, bununla mücadele ediyoruz. Gördüğünüz gibi miks bir ekiple çalışıyorum ve ayrımcılığa karşıyım. Belçika’ya göçün 50. Yılını kutluyorum ve burada artık Türkler yabancı değiller kendi ülkeleri, iyi bir işleri ve yaşamları var” dedi.

“EĞİTİM CİDDİ BİR SIKINTI, İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN”

Esnafların sorunlarını dinledikten sonraaçıklama yapan Brüksel bölge Milletvekili adayı Orhan Liman “Benim projelerim şu şekilde, daha öncede söylediğim gibi uyum ve katılımla ilgili projelerim var. Bizim toplumumuzda iş konusunda toplumumuzun çektiği sıkıntıları biliyorum. Eğitim daha ciddi bir sıkıntı, diğer mahallede okuyan gençlerin yüzde yetmişi lise okuyor. Schaerbeek ve Saint Josse oturan gençlerin yüzde otuzu lise okuyor, yüzde yetmişi teknik okula gidiyor. Eğitimle ilgili sıkıntıları giderip, nerede eksik olunduğuna bakıp giderilmesi gerekiyor. Brüksel genelinde bir çöp sıkıntımız da var. Esnaf ve vatandaşlardan gelen şikâyetler arasında işsizlikte vardı. Ciddiye alınacak olan ilk konunun da işsizlik konusu diye düşünüyorum. Ben bildiğiniz gibi burada özellikle Türk toplumuna 30 senedir yardımcı oldum, bu konuda bana 30 senedir müşterilerim itimat etti, bunun devamı olaraktan vatandaşlarımızın desteklerini bekliyorum” diye konuştu.

“TEK TÜRK BAYAN MİLLETVEKİLİYİM”

Brüksel bölge parlamentosunda, tek başörtülü ve Tek Türk kadın Milletvekili olan Mahinur Özdemir, "Bakanımız çok memnun oldu, hem iç işleri ve hem eşit haklardan sorumlu Bakan olduğu için, ayrımcılıkla yaptıkları mücadeleden bahsetti. Esnaflarda, Bakan’da memnun oldu, çay, kahve ikramlarında bulundular. Brüksel parlamentosunun tek Türk kökenli bayan milletvekiliyim, bu dönemde tekrar hem, bayanlarımızdan, hem gençlerimizden, aslında bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyorum, güzel bir kampanya olsun istiyorum ve tüm adaylara başarılar diliyorum" dedi.

Brüksel’de Türk esnafı ziyaret eden Bakan Joelle Milquet gördüğü ilgiden memnun oldu ve gülerek ayrıldı.

ED(SSA)