Almanya’nın Münih kentinde faaliyet gösteren Trabzon ve Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği, Kadırga-Honefter Yayla Şenliği düzenliyor. Derneğin bu yıl 7.sini düzenlediği dört gün dört gece sürecek olan şenlik, 22-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Yayla şenliği, Münih’e yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Bad Wörishofen kentindeki Atçılık ve Binicilik Kulübünün sosyal tesislerinden yapılacak. Şenlik yeri tanıtımını, dernek başkanı Süleyman Aydın ve yönetim kurulu üyeleri birlikte yaptı. Tanıtıma, ünlü kemençeci Samet Kıran ve derneğin Almanya Şampiyonu halk dansları ekibi yaptı.

Şenlikte ünlü Karadenizliler bir araya gelecek

Yayla şenliğine katılacak olanlar için park yerlerinden, yeşiller içerisinde çadır kurma alanlarına kadar her ayrıntının düşünüldüğünü söyleyen başkan Aydın “Dernek olarak tüm Anadolu insanımızı bu şenliğimizde burada ağırlamak istiyoruz. Buradaki tesisin restoranında hamsiden mısır ekmeğine kadar tüm Karadeniz mutfağını tipik yiyeceklerini sunacağız. Şenliğimizde Cimi İbo ve Gizem Kara gibi Karadeniz yöresinin bir çok ünlü sanatçısı sahne alacak. Almanya Halk Dansları Şampiyonu olarak Almanya'yı Haziran'da Romanya Bükreş'te yapılacak olan Dünya Halk Dansları Şampiyonası'nda temsil edecek olan folklor ekibimiz de şenlikte gösteriler yapacak. Dört gün boyunca hem ailecek neşeli günler geçirmek, hem de kültürümüzü burada doğup büyüyen çocuklarımıza ve Alman dostlarımıza tanıtma istiyoruz” dedi.

Yeşilliği ile ünlü Allgaeu bölgesindeki Bad Wörishofen'deki yayla şenliğinde kurulacak stantlarda değişik firmalarda ürünlerini tanıtma olanı bulacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Başkan Süleyman Aydın’ın yaylaş şenliği alanını tanıtımı

Almanya Şampiyonu Karadeniz Halk Dansları Grubunun ünü kemençecisi Samet Kıran’la birlikte gösterileri

Yayla şenliği alanından değişik görüntüler

 

Kamera - Haber Ahmet İNCEL MÜNİH (DHA)