Deniz Berktay, Kiev, 22 Temmuz () - Türkiye'nin Odessa Başkonsolosu Ufuk Toğrul, Ukrayna'nın Odessa kentinin önde gelen bir televizyon kanalında katıldığı programda 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi. Toğrul, darbe girişiminde bulunanın Türk ordusu değil, ordunun içine sızmış olan Fethullahçı Terör Örgütü unsurları olduğunu söyledi.

Başkonsolos Ufuk Toğrul, FETÖ'nün uzun yıllar boyunca kendisini 'eğitim' kisvesi altında gizlediğini; fakat bu örgütün gerçek yüzünün sonradan ortaya çıktığını söyledi. Bu cemaatin yetiştirdiği elemanların polis, yargı ve askeriye başta olmak üzere devletin pek çok makamına yerleştiklerini belirten Başkonsolos Toğrul, bu örgütün 2013 yılının sonlarında bazı asılsız haberlerle hükümeti devirmeye çalıştığını ve bakanların oğullarını gözaltına almaya kalkıştığını ifade etti.  Böylelikle devletin bu örgütün gerçek yüzünü ilk kez görmüş olduğunu belirten Toğrul, bu örgütün liderinin ABD'ye ve bazı üyelerinin Almanya'ya kaçmış olduklarına değindi ve Türkiye'nin ABD ve Almanya'dan bu kişilerin teslimini istediğini kaydetti.
FETÖ ile yürütülen mücadelede hukuka bağlılığa dikkat gösterildiğini kaydeden Toğrul, haksız yere görevden uzaklaştırıldığı tespit edilen kişilerin görevlerine iadeleri için özel bir komisyon kurulduğunu hatırlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------
////TV KAYDI
Programdan görüntü