İZMİR Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Belediye Meclisi üyeleri; Yeşim Barış, Ender Akboğa ile Belediye Basın Sorumlusu Ömer Anar’dan oluşan heyet, Bremen Göçmenler ve Kültürlerarası Araştırma Merkezi (ZIS) ve Bremen- İzmir Kardeş Şehirleri Teşvik Derneği'nin daveti üzerine Almanya'nın Bremen kentine geldi. Bremen’de ZIS Başkanı Ali Eliş tarafından karşılanan heyet Bremen meclisini gezdi. Bremen'de üç gün kalacak heyet sanayi kuruluşlarını, ticaret odasını ve meslek kurumlarını ziyaret edecek.
ALMANLAR'I YATIRIMA DAVET ETTİ
Bremen'e Balçova'yı tanıtmak ve ilçe için yatırımcı aramak için gelen heyet. ilk olarak Eyalet Meclisi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı ve heyet burada Türk kökenli ve Alman milletvekilleriyle bir araya gelip sohbet etti. Balçova'nın dünyanın en güzel ilçelerinden birisi olduğunu anlatan Belediye Başkanı Ali Çalkaya, şöyle dedi:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bremen kardeş şehirler. Biz de bu kardeş şehri destekleyen derneklerin daveti üzerine buradayız. Balçova termal kaynakları ve doğa güzellikleriyle ünlü bir ilçe. Türkiye'de yeşil alanın kişi başına en çok düştüğü ilçelerden birisiyiz. İlçemizde yaklaşık 5 milyon metrekare boş arazi var. Buralar turizm amaçlı planlanıyor. Bizim istihdam oluşturacak yatırımcılara ihtiyacımız var. Balçova’ya yatırım yapmak isteyene yardımcı olmak ve önlerini açmak istiyoruz. Almanları ve buradaki Türk işadamlarını ilçemize yatırım yapmaya davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI