KOSOVA'DA bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Biz de en öncelikli olarak Kosova'yı tanıyan ilk ülke olduk. Bu bizim tarihsel bağlarımızın ve inanç değerlerimizin nasıl bütünleştiğini göstermesi açısından önemliydi. O günden bugüne de Türkiye her zaman Kosova'ya desteğini sundu ve sunmaya devam edecektir “dedi.

Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi'nin Prizren'de düzenlediği iftar yemeğine katılmak için bu ülkeye gelen Çelik, günü birlik Kosova temasları çerçevesinde Başkent Priştine'de Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ile bir araya geldi. Priştine'deki ziyareti ardından Bakan Çelik, Sultan I. Murad Hüdavendigar'ın türbesini de ziyaret etti.

BAKAN ÇELİK KOSOVA'DA GÖREV YAPAN TÜRK BİRLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'e geçen Bakan Çelik ve beraberindeki heyete Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç eşlik etti. 1999 yılından bu yana Kosova'da KFOR barış gücü bünyesinde görev yapan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Çelik, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğunu geçti.

Prizren'in tarihi Şadırvan meydanını gezen Bakan Çelik daha sonra, Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi tarafından Bayraklı Camii'nde verilen ve bin kişinin üzerinde Kosovalının katıldığı iftar yemeğine katıldı.

İftar programında konuşan Bakan Faruk Çelik, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Kosova Türkiye ilişkileri zirve noktasında, 2008 yılında Kosova'nın bağımsızlığını ilan ettiği gün Bakanlar kurulunda o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığında o gün bakanlar kurulunu tatil etmiştik çünkü çok heyecanlı bir gündü. Biz de en öncelikli olarak Kosova'yı tanıyan ilk ülke olduk. Bu bizim tarihsel bağlarımızın ve inanç değerlerimizin nasıl bütünleştiğini göstermesi açısından önemliydi. O günden bugüne de Türkiye her zaman Kosova'ya desteğini sundu ve sunmaya devam edecektir. Her konuda Kosova'nın yanında olduk ve bundan böyle de yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

(FOTOĞRAFLI)