Esma ÇAKIR / ROMA, () - AVRUPA Birliği (AB) Dönem Başkanı İtalya'da temaslarını sürdüren AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Başbakanlık Müsteşarı Sandro Gozi ile görüştü.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, 1 Temmuz'da Yunanistan'dan dönem başkanlığını devralan İtalya'nın başkenti Roma'daki temaslarının ilkini, sabah saatlerinde Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ile gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ivme kazandırılması için söz konusu ülkedeki destek arayışlarına, Başbakanlık AB Politikaları Müsteşarı Sandro Gozi ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Fabrizio Cicchitto ile ayrı ayrı görüşerek devam etti.

Çavuşoğlu'nun Roma'daki tüm temaslarındaki muhataplarıyla, İtalya'nın dönem başkanlığındaki öncelikleri ve Türkiye'nin bu dönem başkanlığından beklentileri, AB müzakere sürecinde gelinen nokta ile bu konudaki reform, çalışmalar ve ikili ilişkilerin yanı sıra Irak, İsrail-Filistin ve Suriye gibi uluslararası meseleleri ele aldığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI