İhsan EKİCİ /VİYANA, ()- AVUSTURYA'da hükümet ortakları SPÖ (Sosyal Demokrat Parti) ile ÖVP (Halkçı Parti) sığınmacı krizi nedeniyle sınır kontrollerinin genişletilmesi konusunda anlaşmaya vardı.
Başbakan Werner Faymann (SPÖ) ve İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) ortak basın açıklaması yaptı. Başbakan Faymann, Türkiye'nin sığınmacı teknelerini engelleme arzusu görünümde olmadığını ve Avrupa'la çok sayıda sığınmacının gelmesi durumunda bunun çözüm olmayacağına dikkat çekerek, "O zaman biz de B planını uygulamaya sokmak zorundayız" diye konuştu. B planlarını da açıklayan Başbakan sınırlarının korunması için teknik donanım ve personel artırımına gidileceğini ayrıca tel örgülerle tedbir alabileceklerini söyledi.
SINIRA TEL ÖRGÜ ÇEKİLECEK
İçişleri Bakanı Mikl-Leitner ise en etkili yöntemin sınıra tel örgü çekmek olduğuna vurgu yaparak, "Yeni göç dalgalarının geleceği kesin. Bu nedenle sınırlarımıza tel örgü çekmenin acil bir ihtiyaç olduğunu söylemiştim. Şu an en etkili yöntem bu. Bu şekilde hem sığınmacı sayısını kontrol edebiliriz. Hem de caydırıcı oluruz" dedi.