BELÇİKA’nın başkenti Brüksel’de, Zaman gazetesi çalışanları ve okuyucuları tarafından Avrupa Birliği merkez binasının karşısında bulunan meydanda bir protesto gösterisi düzenlendi.

Brüksel’de ellerinde 'Türkiye’de özgür medya', 'Özgür basın susturulamaz' pankartı taşıyan gruba, Çarşı pankartı taşıyan bazı kişiler de destek verdi.

Düzenlenen gösteride söz alan Zaman Belçika Yayın Yönetmeni Mete Öztürk, "Bugün Zaman gazetesi çalışanları ve okuyucuları olarak, Türkiye’de olan olayları protesto etmek için ve tutuklananların acilen serbest bırakılması için buradayız" dedi.

Zaman Gazetesi Temsilcisi Selçuk Gültaşlı, "Hükümet ve İktidara baktığımızda Türkiye’nin yönünün nereye gittiğini şaşırdığını görüyoruz. İktidarın ne yapmaya çalıştığını anlamak da mümkün değil ama olan tabii ki Türkiye’de demokratik kazanımlara oluyor, hukukun üstünlüğüne insan haklarına oluyor. Bu iktidar 2004’ten bu yana Avrupa Birliği reformlarıyla Türkiye’yi iyi bir yere getirmişti. Bunun için 10 yıldır bu iktidarı destekliyorduk. Fakat 17 Aralık’tan bu yana, belki de geziden bu yana söylemek lazım iktidar Türkiye’de 10 yılda yaptıklarını son bir senede kendi eliyle yıkmış oldu" diye konuştu.
Gösteri için bir araya gelenler, sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.