ALMANYA'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Müslümanlar'a ait ibadet yerlerine yönelik saldırılarda ciddi artış olduğu ortaya çıktı.
Aşağı Saksonya Eyalet Yeşiller Milletvekili Belit Onay'ın verdiği soru önergesini hükümet adına SPD'li İçişleri Bakanı Boris Pistorius yanıtladı. Pistorius 2001- 2014 yılı arasında 141 kez camilere yönelik saldırı olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada 2013 yılından itibaren camilere yönelik saldırılarda ciddi artış olduğu ve ortalama 3 haftada bir caminin saldırıya uğradığı vurgulandı.
ÜÇ YILDA 141 SALDIRI
Eyalet Parlamentosu'nun genç isimlerinden Türkiye kökenli Milletvekili Belit Onay, camilere yönelik saldırılarda 2013 yılından sonra ciddi bir artış olduğunu, bunu soru önergesine verilen cevapta açıkça gördüklerini söyledi. 2011 yılından bu yana camilere 141 saldırı gerçekleştiğini ve bunun endişe verici olduğunu vurgulayan Onay, saldırıların kayıt altına alınmamasını da düşündürücü buldu. Onay, şöyle dedi:
"Soru önergesi vermiş olmasak bu konuda bilgimiz de olmayacaktı. Ayrıca camilere yönelik saldırılar konusunda düzenli bilgi tutulmadığı da ortaya çıktı. Demek ki bu konu o kadar önemsenmemiş. Ancak bundan sonra bu konuda da istatistiksel bilgiler tutulacak. 141 saldırı içinde son 1 ayda camilere yapılan saldırılar da yer almıyor. Beni endişelendiren; 2013 yılından sonraki artış. 2013 yılında toplam 18 kez camilere saldırı olmuş. Her 3 haftada bir Müslümanlar'a ait bir cami yakılmak istenmiş. Bu konuda üzerime düşen vazifeyi yapacağım. Bu saldırıların azalması ve bundan sonra da saldırıyla ilgili olayların kayıt altına alınması için elimden geleni yapacağım. Kesinlikle ayrımcılığa fırsat vermeyeceğiz."