Ahmet Yıldırım / Dortmund, 17 Temmuz ()-  Almanya’dan, Konya Üssü’nde görevli askerlerin Federal Parlamento üyeleri tarafından ziyaret edilmesine ilişkin yeni açıklama geldi.
Berlin’de konuya ilişkin açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya’nın vekillere yeni ziyaret izni verilmesi konusunda Türkiye’ye bir süre sınırlaması koyma niyetinde olmadığını belirtti.
Parlamento mensuplarının Alman askerlerini ziyaret hakkı bulunduğuna vurgu yapan Seibert, “Ben, ortaya bir zaman beklentisi koymanın ve süre sınırlaması getirmenin mantıklı olduğunu sanmıyorum” derken, NATO dahil tüm yollar denenerek Türkiye ile görüşmeye çalışıldığını da söyledi.
Federal Dışişleri Bakanlığı ise, Alman vekillere ziyaret yasağı söz konusu olmadığını, sadece ziyaretin ertelendiğini açıkladı. Dışişlerinden bir sözcü basına yansıyan ifadelerinde, “Türkiye’nin sözüne güveniyoruz ve yakın bir zamanda yeni bir ziyaret tarihi belirleneceğine inanıyoruz” dedi.
Cuma günü basına yansıyan haberlerde, milletvekillerinin pazartesi günü başlaması öngörülen Konya ziyaretinin iptal edildiği yönünde bilgiler yer almıştı.