ALMANYA’da evlilik süresinin uzadığı ancak buna rağmen evli çiftlerin 3'te 1'inden fazlasının hakim karşısına çıktığı belirtildi.
Deutsche Welle'nin haberine göre Almanya'da evliliklerin süresi son yıllarda uzamaya başladı. İstatistiklere göre, evlilik süresi uzasa da çiftlerin üçte birinden fazlası 2013 yılında mahkemenin yolunu tuttu. Boşanmak için 2013'te hakim karşısına çıkan çiftlerin evliliklerini 8 ay ila 14 yıl sürdürdükleri belirtildi.
Almanya'da insanların daha uzun süre evli kaldıklarına dikkat çeken Federal İstatistik Dairesi'nden Manfred Conrad, 20 yıl önce çiftlerin 7 ay ila 11 yıl arasında süren evliliğin ardından boşanmak istediklerini ifade etti. 2013 yılında boşanmak isteyen çiftler dolayısıyla 20 yıl öncesine göre daha yaşlı. Boşanan erkeklerin yaklaşık 46, kadınların da ortalama 43 yaşında oldukları belirtiliyor. Öte yandan evlenenlerin yaş ortalaması da yükseliyor. Almanya'da 2012 yılında evlenen erkeklerin yaklaşık 38, kadınların da 35 yaşlarında olduğu tespit edilmiş. Yetkililer, 20 yıl önce Almanya'da evlenenlerin yaş ortalamasının 6 yaş daha genç olduğuna dikkat çekiyor.