Almanya vefat eden eski başbakanı Helmut Kohl'un ismi, dünya liderlerinin katıldığı bir törenle, Almanya ile Fransa'yı bağlayan köprüye verilecek.

 Almanya’da 1982-1998 yılları arasında 16 yıl başbakanlık yapan, ülkenin 6. Başbakanı Helmut Kohl için taziye töreni 1 Temmuz Cumartesi günü yapılıyor. Tören Avrupa Kuruluşların merkezi olan Strasbourg ve yakın komşusu Almanya’nın Kehl kentlerinde gerçekleşecek..

Hıristiyan Demokrat Birliği Partili (CDU) siyasetçi Helmut Kohl geçtiğimiz 16 Haziran tarihinde 87 yaşında hayatını kaybetmişti. Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesiyle Avrupa’nın büyümesinde önemli rol oynayan CDU’lu lider Helmut Kohl’ün taziye töreninde, Helmut Kohl’ün Avrupa bayrağına sarılı naaşı Strasbourg’a gelecek. İlk tören Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Konseyi (AK) ve iki komşu ülke Fransa-Almanya’yı ayıran Ren nehri kıyısı Strasbourg ile Kehl yakalarında yapılması planlandı. Ren nehri kıyılarında en son 2009 yılında yapılan NATO zirvesinde dünya liderleri bir araya gelmişti.

Dünya Liderleri Strasbourg’a geliyor

Taziye programına katılan eski ve yeni liderler arasında Amerikanın 42. Başkanı Bill Clinton, İsrail Başbakanı Benjamin Netanjahu, Rusya Başbakanı Dimitri Anetolyeveç Medvedev, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği ülke başkanları ve temsilcilerin katılması bekleniyor.

Fransa ve Almanya’nın Strasbourg, Kehl kentlerinde güvenlik önlemleri şimdiden başladı. İki komşu ülkeyi bağlayan karayolu, tren, tramvay, yaya - bisiklet dört köprüde denetimler hızlandı. Güvenlik nedeniyle hafta sonu çoğu park yerlerin kullanımı yasaklandı. Strasbourg’ta Avrupa kuruluşların bulunduğu caddeler perşembe akşamı trafiğe kapanıyor.

Merkel ve Macron köprüde buluşacak

Almanya’nın Kehl, Fransa’nın Strasbourg kentleri arasında 2004 yılında hizmete giren 387 metre uzunluğunda, 72 çelik halatla Ren nehri üzerinde iki ülkeyi birleştiren 21 milyon Euro değerinde yaya ve bisiklet köprüsü ‘Passerelle des deux Rives’e, ‘İki Kıyı Helmut Kohl’ köprüsü ismi verilmesi bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in cumartesi günü köprü üzerinde birbirlerini karşılamasıyla yeni köprünün ismi resmen verilecek.

 

(Fotoğraflı)

 

Görüntü Dökümü:

-İki ülkeyi ayıran Ren nehri

-İki liderin buluşacağı yaya ve bisiklet köprüsü

-Passerelle deux Rives köprüsünde yayalar

-Ren nehri üzerinde diğer üç köprü tren-tramvay, karayolu köprüleri

-Yayalar köprüde

-Ren nehrinde yük gemisi ve köprüde bisikletle gezenler