Almanya Dışişleri Bakanlığı, Antalya'daki roketatarlı saldırının ardından Türkiye'ye gitmeyi planlayan vatandaşlarından dikkatli olmalarını istedi.

Antalya'da Kemer karayolu üzerinde düzenlenen roketli saldırının ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı, Alman vatandaşlarını uyardı. İnternet sitesinde yayınladığı bilgi notunda Kemer'deki saldırıda ölen ve yaralanan olmadığına işaret eden Bakanlık, saldırının hedefinin yabancılar ve turistik noktalar olduğuna ilişkin bir işaret olmadığını da belirtti.

Ancak ülkede terör tehlikesinin bulunduğunu kaydeden Almanya Dışişleri Bakanlığı, "ülke genelinde siyasi gerginliğin, şiddet olaylarının ve terör saldırılarının devam edebileceğini" vurguladı. Bu nedenle Türkiye'ye seyahat edecek olan Alman vatandaşlarının ihtiyatlı davranmalarını, yanlarında kimliklerini taşımalarını ve güncel gelişmeleri basından takip etmelerini tavsiye etti.

Antalya'da Kemer karayolu üzerinde bir akaryakıt tankerinin hedef alındığı ve roketli düzenlenen saldırıda bir balıkçı barınağının isabet aldığı bildirilmişti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı bir arama başlatıldı. Saldırıyı kimin düzenlediği bilinmiyor.

Ancak PKK'nın uzantısı TAK örgütü, turistik bölgelerde saldırılar düzenleyeceği tehdidinde bulunmuştu.

Antalya'da 24 Ağustos'ta Kemer karayolu üzerinde jandarmaya ait bir minibüs geçtiği sırada da yol kenarına konulan bir bomba patlamış, 2 asker yaralanmıştı. (Deutsche Welle Türkçe)