- ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, IŞİD ile mücadelede, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yürüttüğü mücadelenin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın işine yaradığını söyledi.

Hagel, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, "ABD'nin, Esad'a daha çok baskı uygulayabilmek için diplomatik ya da finansal anlamda daha katı olması gerektiğini düşünüyor musunuz? ABD ılımlı muhalefeti desteklemede de askeri anlamda daha katı olmalı mı" sorusuna verdiği yanıtta, konunun karmaşık ve uzun süreçli olduğunu, değişik seçenekler ve olasılıklar üzerinde değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi

. Hagel, ABD'nin öncülüğünde Suriye'ye karşı yürütülen operasyonlarla ilgili, "Suriye'de ABD ve koalisyon güçlerinin saldırıları nedeniyle Esad şimdi daha iyi bir konumda değil mi" sorusuna itiraf gibi bir yanıt verdi.

Hagel, ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİD'e odaklandıklarını, bu durumun da Esad'ın işine geldiğini belirterek, "Evet, Esad bundan tabi ki yararlanıyor ancak burada, dünyanın bu kesiminde istikrar ve güvenliği sağlamak için gerekenleri yapmada etkili olduğunu düşündüğümüz uzun vadeli bir stratejiden bahsediyoruz"