ABD'den, Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak seçimlerle ilgili açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye'de özgür,adil ve güvenilir bir seçim beklediklerini söyledi.

 Medya kuruluşlarına yönelik baskı ve seçimlerle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, “Özellikle bazı medya kuruluşlarına getirilen yasaklama haberlerini gördük. Daha önce de söylemiş olduğumuz gibi, hükümete yönelik eleştirileri yüzünden, medyaya getirilen ve giderek artan soruşturmalardan, bazı medya gruplarına yönelik terör propagandası iddialarından son derece endişe duyuyoruz. Ayrıca, ifade özgürlüğünü kısıtlamak için yargının saldırganca kullanılmasından kaygı duyuyoruz” dedi.

Türkiye'ye, basın özgürlüğüne saygı duyması çağrısını yineleyen Kırby, “Yetkilileri, Türkiye anayasasınca da güvence altına alınmış olan basın özgürlüğüne saygı duymaya çağırıyoruz. Türkiye'de elbetteki özgür, adil, güvenilir bir seçim görmek istiyoruz. Kendi geleceklerini biçimlendirmek isteyen herkesin sesinin duyulmasını istiyoruz. Bu bizim için önemli. Daha da önemlisi bu Türk halkı için çok önemli” diye konuştu.