ABD'nin Las Vegas kentinde konsere düzenlenen silahlı saldırıda en az 20 kişinin öldüğü, 100den fazla yaralının olduğu Las Vegas Polis Departmanı tarafından duyuruldu.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, "Bölgede patlayıcı olduğu bilgisi gerçek dışıdır. Tehdidin geçtiği konusunda son derece eminiz. Olayın terör saldırısı olup olmadığını bilmiyoruz. Yaralılar arasında 2 polis memuru da var ve birinin durumu kritik. Hayatını kaybeden polis memurları da var. Şu anda Las Vegas sakinlerinden kendilerini korumalarını istiyoruz. En azından böyle bir olay sonrasında insanların güvenlik önlemlerini arttırmalarında yarar var." denildi. 

ÖLÜ SAYISI 58'E YÜKSELDİ, 

Las Vegas'ta saldırı dehşeti! 64 yaşındaki emekli Stephen Paddock, otel odasında bulundurduğu 10 adet uzun namlulu silahla Mandalay Bay Otel'in 32. katından konser alanındakilere kurşun yağdırdı. ABD'nin Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısı 58'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 500'den fazla. Saldırganın intihar ettiği açıklandı.

IŞİD ÜSTLENDİ, FBI YALANLADI

Reuters, terör örgütü DEAŞ'ın sosyal medya platformundan saldırıyı üstlendiğini duyurdu. FBI ise saldırganın DEAŞ bağlantısı olmadığını açıkladı.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli'nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Polisin, otelin 29. katından sonrasını boşalttığını belirten Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti. Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz." diye konuştu. Las Vegas Polis Departmanından yapılan açıklamada, iki polis memurunun olay yaralandığı, bir polisin olayı hafif yaralarla atlatırken diğerinin durumunun ameliyat sonrasında stabil olduğu duyuruldu.

LAS VEGAS CANİSİ

50'den fazla kişiyi katleden Stephen Paddock'un Las Vegas'ın 90 dakika dışında, 2015 yılında 400 bin dolara satın aldığı bir evde Marilou Danley ile birlikte yaşadığı aktarıldı. Avlanmayı çok sevdiği ve pilot lisansı bulunduğu aktarılan saldırganın geçmişte bir suç kaydı bulunmadığı açıklandı.

Saldırganın erkek kardeşi Eric Paddock, kardeşinin silah meraklısı olmadığını iddia ederek “O silahları hangi cehennemden almış? Askeri ya da benzeri bir geçmişi yok. Mesquite’de bir evde yaşayan bir adam, aracıyla gider Las Vegas’ta kumar oynar, burritos yerdi” dedi.