ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'in Suriye'de, Irak'ta ve nereye kaçarsa kaçsın orada yenilgiye uğratılacağını söyledi.

Kuzey Amerika Liderler Zirvesi'ne katılmak için Kanada'da bulunan Obama, Meksika Başkanı Pena Nieto ile ikili görüşmesine başlamadan önce, Atatürk Havalimanı’nda dün yaşan terör saldırısında yaşamını yitirenler için başsağlığı dileğinde bulundu.

İstanbul'daki saldırıdan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğüne değinen Obama, “ABD-Meksika ilişkilerinin öneminden bahsetmeden önce kamuoyu önünde İstanbul'daki korkunç saldırı dolayısıyla Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugün yalnızca üzüntü verici olan ölü ve yaralılar üzerine konuşmadık, aynı zamanda NATO müttefiki ve IŞİD ile mücadeleye karşı kurulan yapının ortağı olan Türkiye'ye olan güçlü bağlılığımızı yeniden teyit ettik" dedi.

Başkan Obama, “ahlaksız organizasyonların” masum insanları öldürmenin dışında sunabilecekleri bir şeylerinin olmadığını belirterek, “Onlar sürekli sahada kayıplara uğruyor, aldıkları bölgeleri idare edemiyorlar. Suriye'de yenilgiye uğratılacaklar, Irak'ta yenilgiye uğratılacaklar. Bu nefret ağlarını dağıtıncaya kadar durmayacağız" diye konuştu.

Obama, Türk halkının yanında olduğunu yineleyerek benzer korkunç saldırıların yaşanmaması için gerekenleri yapacaklarını belirtti.

Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto da, İstanbul'da yaşanan terör saldırısına karşı Türkiye halkı ile dayanışma içinde olduklarını söyledi ve korkunç saldırıdan dolayı son derece üzüntü duyduklarını dile getirdi. Şiddet eylemlerine kesinlikle karşı olduklarını belirten Nieto, “Türkiye'de yaşanan terör olayını kınıyoruz" diye konuştu.