DIŞ HABER-

Almanya’nın en eski güzellik yarışma organizasyonu olan ‘Miss Germany Corporation’ (MGC) bu yıl dördüncü kez 50 yaş ve üzeri güzellik yarışması düzenliyor.

Alman televizyon dergisi ‘rtv’ ile beraber ortak hazırlanan güzellik yarışmasına katılmak isteyen adayların en son başvuru tarihi 17 Ağustos Pazartesi günü. ‘Miss 50 plus Germany 2016’ finaline katılmak isteyen adayların iki adet fotoğrafla beraber www.missgermany.de adresinden yarışmaya kayıt yapabilir. İlk defa ‘Miss 50 plus Germany 2012’ yarışmasında kraliçe Christine Wache seçilmişti. 2013 yılında Monika Römer, 2014 yılında Kerstin Huth-Rauscher kraliçe oldu. ‘MGC’ ve ‘rtv’ organizatörleri finalin 14 Kasım Cumartesi akşamı Rheinland Pfalz Eyaletinin 30 bin nüfuslu Bad Neuenahr kentinde yapılacağını açıkladı. Adayları bekleyen hediyeler içinde tatil, fotoğraf çekimleri, modellik kontratı bulunuyor.

31 Ağustos tarihinde ilk ön elemede 60 aday, 27 Eylül tarihinde yapılacak ikinci elemede 40 aday, 19 Ekim tarihinde son elemede 20 finalist podyuma çıkmaya hak kazanacak. İnternet ve Jüri heyetinin oylarıyla beraber finalistlere puanlar dağıtılacak. Finale Almanya’nın eski güzellerinin de katılmasıyla eğlenceli bir final gecesi hazırlanması bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

“Miss 50 plus Germany” arşiv görüntüleri

Haber: Levent GÜNDÜZ-ALMANYA/