KOSOVA'da Ferizovik Boru Fabrikası'nın eski işçileri, anayasal, yasal ve parlamenter haklarını alamadıklarını öne sürerek başkent Priştine'de Başbakanlık binası önünde kurdukları çadırda yaptıkları eylemde 86’ncı güne girdi.
Grevdeki 46 işçi aşırı sıcak hava nedeniyle sağlık sorunları ile karşılaşmalarına rağmen eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi.
Ahmet Süleymani, aşırı sıcaklıklardan etkilenen 21 arkadaşlarının hastanede bulunduğunu, hükümetin eylemlerine kayıtsız kaldığını, paralarını alıncaya kadar buradan ayrılmayacaklarını söyledi. Grevin 80’inci gününde grev çadırını değiştirdiklerini belirten Süleymani, şöyle konuştu:
"Kiralık çadır için 80 günde günde günlüğü 25 euro'dan toplam olarak 1100 yüz euro ödedik, grevin 80’inci gününde ise Avrupa Sendikalar Konfederasyonu bu çadırı bize hediye etti ve şu anda kendi çadırımıza sahip olduk."
Hükümet yetkililerinin yanı sıra Kosova Sendikalarına da kızgın olduklarını ifade eden Süleymani, "Kosova Sendikaları işçilerin direnişçilerin, hak arayanların yanlarında değil, hükümet yanlısı olduğu için bir ziyarete dahi gelmediler" dedi.