4. Geleneksel Türk Dünyası Gençlik Buluşması bu yıl Kosova’da gerçekleşiyor.

Kosova’nın Prizren şehrinde bugün başlayan 4. Geleneksel Türk Dünyası Gençlik Buluşması şölenine Türkiye’den çok sayıda AK Parti Milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile Balkan ülkelerinden çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle ve Türk Dünyası Parlamenterler Derneğince organize edilen 4. Geleneksel Türk Dünyası Gençlik Buluşması Kosova başladı. 2008 yılında hayata geçirilen Geleneksel Türk Dünyası Gençlik Buluşması, kuruluşunun henüz 7. yılı olmasına rağmen, gençlik alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla ülkeler arasındaki iletişimi güçlendirmek ve bölgelerin bütünleşmesiyle birlikte büyük akıl birliktelikleri sağlayacak birçok faaliyete imza attı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 15 ülkeden gençlik alanında faaliyet gösteren 40’a yakın STK’nın katılımıyla Türk Dünyası Gençlik Buluşması’nın kapsamı böylece daha da genişletilmiş oldu.

17 -18 - 19 Nisan 2015 tarihleri arasında sürecek olan buluşma çerçevesinde değişik etkinlikler düzenlenecek. Konuyla ilgili ’ya konuşan Türk Dünyası Parlamenterler Derneği Başkanı ve 23. Dönem AKP Uşak Milletvekili Dr. Nuri Uslu, Kosova’da 4. Geleneksel Türk Dünyası Gençlik Buluşması’nı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Büyükelçi Ozan da, bu yıl 4. Geleneksel Türk Dünyası Gençlik Buluşması’nın Kosova’da gerçekleşmesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova’ya verdiği önemi gösterdiğini söyledi. KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da, 4. Geleneksel Türk Dünyası Gençlik Buluşması’nın Kosova’da gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Türk Dünyası Parlamenterler Derneği Başkanı ve 23. Dönem AKP Uşak Milletvekili Dr. Nuri Uslu, KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’a Türk Dünyası Parlamenterler Derneği Kosova Şubesi Başkanı beratını verdi.

Görüntü Dökümü:

- Türk Dünyası Parlamenterler Derneği Başkanı ve 23. Dönem AKP Uşak Milletvekili Dr. Nuri Uslu

- T.C Kosova Büyükelçisi Songül Ozan

- KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar

- Detay

- Plaket takdimi

(Haber Kamera: Enis TABAK – Kosova / )