23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Fransa'nın Strasbourg kentin coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yıldönümü Türklerin yoğun yaşadığı Strasbourg'un Bischwiller kasabasında coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 4 bin Türk'ün yaşadığı kasabada bayram nedeniyle caddelere Türk, Fransız ve Avrupa ülkelerinin bayrakları asıldı. Çocuklar, polis eskortu eşliğinde caddelerde 23 Nisan şarkıları söyleyip davul, zurna eşliğinde kutlamanın yapılacağı MAC Kültür salonuna yürüdü. Misafirler, Onuncu Yıl Marşı ile karşılanırken gösterileri yaklaşık 700 kişi izledi. Program, saygı duruşu İstiklal Marşı ve Fransız Milli Marşı'nın (Marseillaise) okunmasıyla başladı.

Törene Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Strasbourg Belediye Başkanı Jean-Lucien Netzer, Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı Rymond Gress, Jean-Pierre Battin, Bischwiller Okul Aile Birlik Başkanı Yılmaz Özkul ve kasabada görev yapan öğretmenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkonsolos Serdar Cengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada ilk kutlanan çocuk bayramı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Jean-Lucien Netzer ise davete katılmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, "Yarının dünya çocukları arasında bu güzel programı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Çocukların bu güzel bayramını en iyi dileklerimle kutluyorum" dedi.

Çocukların sahneledikleri oyunlar ile okudukları şiirler izleyenlerden büyük alkış aldı. Türk Fransız eğitim projesi kapsamında Fransa'da bulunan İstanbul Bağcılar Prof. Mümtaz Turhan Sosyal Bilgiler Lisesi öğrencilerinin sahneledikleri oyunlar da izleyenleri coşturdu.

LG(SSA)