Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK, () - 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları, New York'ta, Times Meydanı'nda düzenlenen bir gösteri ile protesto edildi. Genç Türkler (Young Turks) Derneği'nin düzenelediği gösteriye ve Azeri toplumu da destek verdi. Türk ve Azeri bayraklarının dalgalandığı gösteride, 1974-1984 yılları arasında Ermeni teröristlerce şehit edilen Türk diplomatlarının tek tek adları okundu, kalabalıktan da 'burada' sesleri yükseldi. Gösteride konuşma yapan Genç Türkler Derneği Başkanı Tulga Tekman ise sözde soykırım iddialarının Ermeni Diasporası tarafından Türkiye'ye karşı kullandığını belirtti.

Ermenilerin soykırım sözcüğünün içini boşalttığını anlatan Prof. Michael Gunter de, Uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler'in tanımına uygun bir soykırım ortada yoktur ve hiçbir zaman da olmamıştır. Ermeniler yalan söylüyorlar, insanların da buna inanmalarını bekliyorlar dedi.

Türk Hars Birliği Fahri Başkanı İbrahim Kurtuluş, Ermenistan ve Ermeni Diasporasına 'artık yeter' diye seslendi. Ermenilerin kendilerini sürekli mağduriyete uğramış insanlar olarak göstermeye çalıştıklarını belirten Kurtuluş, Ermenilerin Osmanlı İmparatorluğu zamanında, 600 yıl boyunca kiliselerini, dillerini ve kimliklerini koruduklarını, bu durumun bugün de aynı olduğunu vurguladı. New York Başkonsolosu Ertan Yalçın'ın da katılarak destek verdiği gösteri sırasında yoldan geçmekte olan sözlü tacizlerde bulunan Ermeni asıllı bazı kişiler polis tarafından uzaklaştırıldı.

FOTOĞRAFLI