Gonca YAĞCI / LONDRA, () - AVRUPALI Türk Demokratlar Derneği İngiltere şubesi (UETD UK) 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybedenleri anmak üzere Londra'da bir gece düzenledi.

Anma programına AKP Trabzon milletvekili Adnan Günnar, Ayşe Şule Köseoğlu, AKP Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun yanı sıra, UETD İngiltere Şubesi Başkanı Turhan Özen, Londra'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı

Anma Programı, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gecede, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, 15 Temmuz adına yazılan şiirler ve şarkılar seslendirildi. Anma gecesinde bir konuşma yapan AKP Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu, 15 Temmuz gecesinde Türk halkının ölüm korkusunu yendiğini ve korkuyu bile korkuttuğunu ifade ederek Türk halkının inancı ve imanı ile hükümetin kararlılığının bir araya gelerek demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktıklarını söyledi. Çaturoğlu o gece yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığına dikkat çekerek eskiden olsa şapkamı alır giderim diyen liderlerin yerine, ben böyle bir darbeye maruz kaldığında, Türkiye'nin baş komutanıyım, şapkamı alıp gitmem, ben meydanlara inerim, halkımı da demokrasiye sahip çıkmaları için meydanlara davet ediyorum diyen bir cumhurbaşkanımız var diye konuştu.

AKP Trabzon milletvekili Adnan Günnar da yaptığı konuşmada, FETÖ'nün nasıl bir ihanet içinde olduklarını, nasıl satılmış olduklarını aslında herkesin bildiğini ancak bu olayların biraz uzağında yaşayanların veya Avrupa ülkelerindeki vatandaşların bazılarının bu olaylara tam olarak inanmayabileceklerini söyledi. Günnar PKK terör örgütüne terör örgütü bile diyemeyen HADEP partisine oy için Güneydoğu'da gece gündüz çalışan FETÖ'cüleri gördüğümü ifade etmek istiyorum. MHP veya CHP'ye destek verdirerek AKP'nin tek başına iktidarını engellemek istediklerine şahit oldum. Yapmış oldukları itiraflardan da anladık ki Türkiye’nin stratejik dostlarının oyuncağı olarak Türkiye'yi bir taşeron ülke olarak bölmeye çalıştılar" diye konuştu.