Esma Çakır / Roma, 30 Eylül () - Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un 2002 yılında çalınan iki resmi İtalya’da bulundu. Toplam değerleri 100 milyon doları bulduğu belirtilen resimlerin, Napoli merkezli mafya örgütlenmesi Camorra’dan ele geçirildiği açıklandı.

Van Gogh’un, 1882 ve 1884 yıllarında yaptığı ‘View of the Sea at Scheveningen’ ile ‘Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen’ isimli tabloları, kendi adını taşıyan müzenin çatısından giren hırsızlar tarafından çalınmıştı.

Söz konusu tablolar, Napoli Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Finans Polisi’nin düzenlediği operasyonla, Castellammare di Stabia bölgesinde ele geçirildi.

Van Gogh Müzesi’nden yapılan açıklamada, resimlerin gerçekliğinin onaylandığı belirtildi.

Resimlerin çerçevelerinin ise hala kayıp olduğu, küçük hasarları bulunsa da tabloların iyi durumda oldukları da kaydedildi.

Başbakan Matteo Renzi ve İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini de birer açıklama yaparak, tabloların bulunmuş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Operasyonu yürüten yetkililerden biri, “Nihayet resimleri bulduğumuzda gözlerimize inanamadık” diye konuştu.

Resimlerin, uluslararası uyuşturucu trafiğini yürüten Raffaele Imperiale adlı bir Comorra üyesinin evinde bulunduğu belirtiliyor.