BDP’li Selahattin Demirtaş, PKK'nın son günlerde artan saldırılarını ve Kandil’e düzenlenen operasyonları değerlendirirken Başbakan Erdoğan'a çok ağır eleştiriler yöneltti.

Demirtaş, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, Başbakan’a "İmralı’yla yürüttüğünüz müzakereleri bilmek istiyoruz” diye seslendi.

"ERDOĞAN SAVAŞI BİZ BARIŞI İFADE EDİYORUZ"

Başbakan Erdoğan'ın ‘Sözün bittiği yerdeyiz’ sözünü bir savaş gerçeği olarak ifade eden Demirtaş, "Başbakan'ın aksine bizse barış gerçeğini ifade etmek için bunu kullanıyoruz. Bu saatten sonra çağrılara rağmen, hükümet gündemi sadece savaş politikaları doğrultusunda ele alacaksa, şu saatten sonra yaşanacak ölümlerin sorumluluğu doğrudan AKP’de de değil hükümet de değil Başbakan'a ait olacaktır" dedi.

"BAŞBAKAN BÜYÜK BİR USTADIR"

AKP’nin kaygısı elindeki hiçbir sorunun çözümü için bir dosya olmadığının Türk halkı tarafından anlaşılması olduğunu ifade eden Demirtaş, "Sayın Başbakan bunu örtme konusunda konuda büyük bir ustadır. Hakkını teslim etmek lazım. Hiçkimse Başbakan’dan tek bir somut proje duymamıştır. Kürt sorununun önündeki en büyük engel budur. Ne JİTEM’dir, ne ordudur, ne Suriye’dir. En büyük engel AKP’nin elinde bir çözüm politikası olmamasıdır. Elinde bir dosya olsaydı, 50 bin defa bunu açıklamış olurdu." dedi.

SİLVAN'DAKİ KAYIPLAR BAŞBAKAN'A FIRSAT VERDİ

PKK’nın eylemleri Silvan sonrası yaşanan bir gelişme olmadığını söyleyen Demirtaş, bu sürecin AKP tarafından göze alınmış planlaması yapılmış bir süreç olduğunu ve Silvan’da yaşanan kayıpların Başbakan’ın kafasındaki projenin pratikleşmesine fırsat verdiğini belirtti.

ERDOĞAN'A AÇIKÇA SORDU

Başbakan Erdoğan’a soru yöneltmeyi de ihmal etmeyen Demirtaş, “Buradan Sayın Başbakan’a açıkça sorma hakkımız var. Bizim duyacağımız şekilde hiçbir şey söylemediniz. Peki İmralı’ya giden heyet aracılığıyla, birşey söylediniz mi? Bir haftada bu işi hallederiz örgütün liderine ne cevap verdiniz? Evet hallederiz dediniz mi? Biz bu işi başka şekilde hallederiz dediniz mi? Bütün açıklığıyla bunu bilmek istiyoruz. Bunun için de İmralı’da yürüttüğünüz bu müzakerelerin açık yürütülmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.