ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi'nin 'Cumhuriyet' konulu konferansına konuşmacı olarak katılman CHP Parti Meclisi üyesi ve gazeteci-yazar Tuncay Özkan, "Partililerimin sevgisi, inancı sayesinde serbest kaldım. Ne AKP ile Fethullah Gülen'in kavgası, ne şu, ne bu. Bizi özgür bırakan partililerimizdir" dedi.


CHP Parti Meclisi üyesi Tuncay Özkan, ADD Manisa Şubesi'nin düzenlediği 'Cumhuriyet' konulu konferans için geldiği Manisa'da İl Başkanlığı'nda partililerle buluştu. Özkan'ı, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İl Başkanı Cahit Kaplan, ilçe başkanları ve partililer karşıladı. Özkan, CHP'ye bağının çok sağlam olduğunu dile getirip, "Partililerimizin sevgisi, inancı sayesinde serbest kaldım. Ne AKP ile Fethullah Gülen'in kavgası ne şu ne bu. Bizi özgür bırakan partililerimizdir. En kara günlerimizde özgürlüğe olan umudumuzu arttırdılar. Biz o karanlığı partilimizin sevdasıyla, sevgisiyle aydınlığa çevirdik. Şimdi gönül gönüleyiz. Bugünkü özgürlüğümüz partilimizin sayende. CHP iktidarında Türkiye'yi aydınlatacağız. Sakın kimse umudunu yitirmesin" diye konuştu.

CHP'lilere umutlarını yitirmeme çağrısında bulunan Özkan, "Umudunuzun yitmesine asla izin vermeyin. Şimdi ben de size umudun ne kadar kıymetli bir şey olduğunu anlatmak istiyorum. Bir masa, duvar ve ben varım. Topu topu dokuz adımlık bir yer. Ama bir gün olsun umudumu yitirmedim. Nasıl sizin yüzünüze bakardım? Umutsuzluk bize yasak. CHP iktidarını sağlayana, bu ülkeyi aydınlığa çıkarana kadar mücadeleye devam. Biz bu faşizmin yakasına yapışıp bu seçimde alaşağı edeceğiz. Biz hırsızlarla katillerin düzenine karşıyız. Bu alçakça hırsızlarla katiller koalisyonu dağılsın istiyoruz" dedi.

"İNSAN PİSLİĞİ İÇİNDE UYANIYORDUK"

CHP'nin kendi bünyesinde oluşturduğu Cezaevlerini Araştırma Komisyonu'nun çabaları sayesinde cezaevlerinde yaşanan gerçeklerin ortaya çıktığını dile getiren Özkan, "Cezaevleri komisyonunun çalışmalarıyla CHP bizlere sahip çıkmasaydı, cezaevlerinde bizi karanlık hücrelerde yok etmişlerdi. Komisyon üyeleri ile o mücadelenin içinde CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel bizi geldi, gördü. Haftada iki üç kez insan pisliği içinde uyanıyorduk. Duvarlarda küf ve yan taraftaki hücreler kuru. Bu komisyon çalışmaları ile gerçekler medyaya yansıyınca bizi o hücrelerden kurtardılar" diye konuştu.

Özkan, daha sonra partililerle selfie çektirdi. Parti ziyaretinin ardından Özkan, Kültür Sitesi Lale Salonu'nda ADD Manisa Şubesi tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet' konulu konferansa katıldı.

FOTOĞRAF