ÇANAKKALE ve Balıkesir için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nı görüşmeye Bozcaada'ya gelen CHP'li milletvekilleri adalılarla buluştu. İmara açılması düşünülen alanları gezerek incelemede bulanan vekiller, Bozcaada'ya sahip çıkacaklarını söyledi.
CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ile TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Serdar Soydan, İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırlayıp, itirazlar için 1 aylık askı süresini başlattığı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nı Bozcaadalılar ile görüşüp, değerlendirmek üzere ilçeye geldi.

İlk olarak CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'a makamında konuk olan CHP'li vekiller, adanın son durumu ve imar planı konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Heyet ardından da Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ ile görüştü.
CHP'li vekiller Bozcaada ziyaretinde son olarak Zübeyde Hanım Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Görüşmede Bozcaada'ya sahip çıkacaklarını dile getiren CHP'li vekiller, vatandaşlara da adayı sahiplenmeleri konusunda uyarıda bulundu. İmar planı ile ilgili olarak konuşan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Halk bu imara karşı adayı sahiplenirse geri adım atılacağını düşünüyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na, yeni imar planı ile Bozcaada'nın güney kıyıları ve tarım alanlarının yapılaşmaya açılıp açılmayacağı yönünde soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise şunları söyledi:
"Bu planı hazırlarken, her bölgede yaşayan insanların çıkarını düşünmek lazım. Yani bir plan yapılırken, o bölgede yaşayan insanların hassasiyetini göz ardı edip de, kendinize yakın olan insanların, kendi yandaşlarınızın hassasiyetini gözetirseniz, bu plan halka hizmet edecek, yaşamı kolaylaştıracak bir plan olmaz. Sadece çevrenizdekileri rahat ettirecek bir plan olur. Hazırlanan planın Bozcaada için iyi niyetli olduğuna inanmıyoruz. Bu planda Bozcaada değil de, Bozcaada'dan para kazanmak düşünülmüş."

CHP'li vekiller Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile birlikte 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı kapsamında imara açılması düşünülen alanları gezerek incelemede bulundu.