CHP Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğiyle ilgili açıklamasına ilişkin, “ Yani ’CumhurBAŞBAKAN  ’ diye bir görev icat ediliyor Türkiye’de..” dedi. 

CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında çalışmalarını sürdürürken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, yılın son MYK toplantısıyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenledi.

“CUMHURBAŞBAKAN DİYE BİR GÖREV İCAT EDİLİYOR TÜRKİYE’DE”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğiyle ilgili açıklamasına ilişkin Koç, “Davutoğlu Ahmet Bey’in görev ve yetkilerini kısmen alacak gibi bir başlangıç yapıp bununda devamlılığının geleceği anlaşılan bir süreç başlıyor. Yani Cumhurbaşbakan diye bir görev icat ediliyor Türkiye’de. Değerli Ahmet Bey artık şunu gör; Biz hep sana yardımcı olmak istedik. Ağabeyinin vesayetinden çık dedik. Görevinin gereğine soyun dedik. Şuanda sen etkisiz bir elemansız. Hepsine el konmuş vaziyette. Konmamış kısmına da konacak demek. zor zanaat Ahmet Bey ne kadar taşınabilir bakalım hep beraber göreceğiz..” değerlendirmesinde bulundu.