Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bin Metal Kutu Getir Bir Bisiklet Götür” kampanyasına katılan çocuklar göstermiş oldukları duyarlı ve çevre bilincine örnek teşkil eden davranışlarıyla metal kutuları biriktirerek, bisiklet kazandılar.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bin Metal Kutu Getir Bir Bisiklet Götür” kampanyası ile geri dönüşümü çok zor olan atıkların toplanarak doğaya zarar vermesi engelleniyor, küçük yaşta çevre bilincinin oluşmasına neden oluyor ve en önemlisi Türk toplumunda her zaman var olan ve hiç kaybolmaması gereken toplumsal dayanışmayı yaratıyor. Buna benzer doğanın korunmasına yönelik bilinçlendirici kampanya ve seminerler düzenlemeye Sarıyer Belediyesi olarak devam edeceğiz” dedi.

Atıklar ve çöplerden geri dönüşüm yöntemiyle oldukça olumlu ve işlevsel açıdan da işe yarayan sonuçlar alındığını ve çöplerin ayrıştırılması üzerine toplumda oluşan bilinçle çok daha sistematik bir hale geleceğinin üzerinde duran Başkan Şükrü Genç, “Çocukların kampanyaya katılmalarına destek olan ve bu bilincin gelişmesine yardımcı olan tüm velileri kutluyor, bu duyarlı davranışlarıyla topluma örnek olan çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Geri dönüşümü mümkün olan metal kutuların toplanmasını teşvik etmek ve çevre bilincini daha geniş bir kesime yaymak amacıyla düzenlenen, “Bin Metal Kutu Getir Bir Bisiklet Götür” kampanyası ile bisiklet kazanan 105 çocuğa, Başkan Şükrü Genç eşliğinde tüm protokol üyeleri bisikletlerini takdim ettiler.

Yeniköy’deki Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Sarıyer CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Recep Yel, Adnan Ayber, Mehmet Metilli, Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, birim müdürleri, muhtarlar, çocuklar ve aileleri katıldı.