Ak Parti’nin Kadir Topbaş’ın yerine getirdiği Belediye Başkan Vekili Mevlüt Uysal ilginç çıkışlarıyla gündeme geliyor.

Son çıkışını Başbakan Binali Yıldırım’ın da hazır bulunduğu Arnavutköy Ak Parti İlçe Kongresi’nde yaptı…
Bakın başkan uysal ne dedi:

Sayın Başbakanın o konuda büyükşehir olarak Arnavutköy’e borcumuz olduğunu düşünüyorum. Bizim şu anda birinci önceliğimiz metro. Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah. Sultanbeyli, ihalesi yapıldı. İnşaatı devam ediyor. Bu yıl içerisinde de Vezneciler, Arnavutköy metrosunun ihalesini yaparız. Kongreler yenilenme diyorum. İnşallah bu yenilenme ile metro sözünü de verdik. Arnavutköy’den daha yüksek oy bekliyoruz diyorum.”


Bu sözlere Başbakan Binali Yıldırım’ın hiçbir tepkisi yok.

Bir belediye başkanı seçilip mazbatasını aldıktan sonra o kentin tamamının belediye başkanıdır. Partisine oy verenlerin değil…
Her vatandaşa eşit hizmet götürmek zorundadır…

Nasıl bir söz, “Bize en fazla oy verenlere öncelikli metro hizmeti götüreceğiz”

Bu sözü hak, hukuk, adalet ve kul hakkı nezdinde nasıl ifade edip açıklama yapacaksınız.
Siyaseten açıklamasını yapmaya gayret etseniz bile Allah (C.C) affetmez kul hakkına böyle açık açık göz dikenleri…
Oysa bir belediye başkanı, daha az oy aldığı bölgelere, daha çok hizmet götürüp o ilçeleri de almalı. Hele ki Büyükşehir Belediye Başkanlığını elinde bulunduran partinin ve Büyükşehir Belediye

Başkanı’nın hedefi bu olmalı.

Bu açıklamayı duyunca, yoksa bu “Ak Partiye ihanet mi?” diye aklıma geldi.
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, son zamanlarda siyasetin ayrıntılarına ve diğer görüşlerin alanlarına bugüne kadar hiç olmadığı derecede konuşmalar yapıp sahip çıkıyor.
Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yaptığı konuşmadan Erdoğan’ın da rahatsız olduğunu düşünüyorum. Perde arkasında bu sözünün hesabını sormuşta olabilir.
Mevlüt Uysal şunu dese anlarım....
-Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Sarıyer, Avcılar’ın gibi CHP’li belediye başkanlarının olduğu ilçelere hizmette sınır tanımayacağız. Bu ilçelerimizi Ak Partili belediyelerin alması durumunda yaşamsal alanda hiçbir sorun kalmayacak.

Sözün kısası: Belediye başkanı hizmet adamıdır, kimden oy aldığına değil, kentin sorunlarına bakarak