SOĞUK ve yağışlı havanın kendisini gösterdiği şu günlerde meteorolojinin uyarılarını dikkate alan Ümraniye Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı. Belediye ekipleri greyder,kepçe ve kar küreme gibi yaklaşık 65 araçla olumsuz hava şartları ve yağan kar sonrası Ümraniye’de kış çalışmalarına başladı.

Ümraniye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü kış hazırlıklarını tamamladı.Vatandaşların iş ve ulaşımlarının aksamaması için karla mücadele ekipleri 24 saat esasına uygun vardiyalı olarak çalışacak. Kış çalışmaları eylem planını hazırlayan belediye Ümraniye’de kış aylarının olumsuz etkilerini minimuma indirmek için cadde cadde, sokak sokak çalışmalarını gerçekleştirecek. Kar ve buzlanmanın günlük hayatı aksatmaması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ‘’Ümraniye Belediyesi olarak tüm araç gereç, iş makinesi ve ekiplerimizle üzerimize düşen hazırlıkları tamamladık’’ dedi.

200 KİŞİLİK EKİP 10 BÖLGEDE ÇALIŞACAK

Ümraniye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Ümraniye genelinde 18 adet kar küreme ve tuzlama aracı, 10 adet bakım onarım-tuzlama aracı, 6 adet Bobcat, 1 adet greyder,9 adet (JCB) kepçe ve yaklaşık 200 kişilik personel olmak üzere 10 bölgede olumsuz hava koşullarında çalışmalarını sürdürecek. Gece ve Gündüz ekipleri olmak üzere vardiyalı olarak kar timi oluşturulurken, 35 mahallede meydana gelecek olumsuzluklara anında müdahale edilecek.

ÖNCELİK ANA YOLLARDA VE TOPLU TAŞIM GÜZERGAHLARINDA 

Vatandaşlar kar ve olumsuz hava nedeniyle oluşabilecek durumları 444 98 22 numaralı telefonu arayarak iletebilecek. Herhangi bir kar yağışı ve buzlanma durumunda derhal harekete geçecek ekipler, tuzlama ve yol açma çalışmalarını gerçekleştirecek. Kar küreme aracı, kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da tuzlama çalışması yapılacak. Kar yağışında öncelikli olarak ana yollarda, okullar ve otobüs güzergâhlarında daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapılacak.

(FOTOĞRAFLI)