AK Parti İzmir milletvekili adayı Cemil Şeboy, seçim çalışmalarını, 15 yıl belediye başkanlığı yaptığı Buca'da sürdürdü.
Ziyaretleri sırasında esnaftan ilgi gören Şeboy, hükümetin kente özel projeler hazırladığını ve hayata geçirmeye başladığını söyledi. Şeboy, "Hükümetimizin hazırladığı projeler hayata geçmeye başladı. İşte Konak Tüneli pazar günü Başbakanımız tarafından açılacak. İşte İzmir- İstanbul Otoyolu. Bu otoyol sayesinde İstanbul'dan İzmir'e kadar fabrikalar olacak. Ama İzmir hazır mı buna? Devlet bu kadar büyük yatırım yapıyor ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin şimdiden alt yapıları hazırlaması lazım. Belediye başkanlarımızdan bu hazırlıkları yapmasını rica ediyorum. İzmir köy falan değil. İzmir çok güzel bir kent ama o güzel kenti biz mahvetmişiz" dedi.
İzmir'i yaşanabilir bir kent yapmak için öncelikle kentsel dönüşüm gerektiğini dile getiren Şeboy, "Allah korusun bir deprem olsa İzmir'in Yüzde 65'i yıkılacak. Kentsel dönüşüm şu an biraz ağır işliyor. Ben bunun pratik bir hale gelmesi için proje hazırladım ve kanun teklifi vereceğim. Şu an arsalar elmas değerinde ama vereceğimiz kanun teklifiyle yukarı doğru binalar yapacağız, 16 metreden az yol olmayacak. Otoparklar şart olacak. Yüzme havuzları, çocuk oyun alanları fitness salonları zorunlu olacak. böylelikle hem yaşam alanları artacak, hem yollar genişleyecek, hem arsa fazlalığına ulaşacağız. İzmir için yer altından gidecek 65 kilometrelik metro olmazsa olmaz. Ayrıca İzmir'in iki yakasını birleştirecek Bostanlı- İnciraltı köprüsü benim hazırladığım ve kent için çok önem verdiğim bir proje. Kentsel dönüşüm, metro ve köprü benim İzmir için öncelikli temel görevlerim olacak. Seçildikten sonra Aziz Kocaoğlu'yla görüşeceğim. Kendisi bu kentin seçilmiş belediye başkanıdır, hizmette particilik olmaz. Ben Aziz Bey'in koluna gireceğim, bakanlıklara götüreceğim. İzmirliler için doğru olan projenin her zaman yanında olacağım" diye konuştu.

İZMİR, ()
FOTOĞRAF