NİĞDE, () - NİĞDE Valiliği, darbe girişiminin ardından FetHullahçı Terör Örgütü'ne yönelik başlatılan soruşturmada bugüne kadar 138 kişinin tutuklandığını açıkladı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada 15 Temmuz'dan bu yana FETÖ ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmaların karalılıkla devam ettiği belirtilerek şöyle denildi:
"Yapılan çalışmalar sonucunda 15 Ağustos 2016 tarihi itibariyle toplam 640 personel görevden uzaklaştırılmış ve 56 emniyet, 33 milli eğitim ve 14 adliye personeli, 1 vali yardımcısı, 2 akademisyen, 4 asker, 4 sağlık personeli, 1 defterdarlık personeli ile 23 sivil olmak üzere toplam 138 kişi tutuklanmıştır. İlimizde 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu, 3 özel öğretim kursu, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek, 1 gazete ve 1 radyo olmak üzere toplam 21 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiş olup daha önceden kapatılan 4 dershanenin de malvarlıkları hazineye devredilmiştir. Ayrıca 1 derneğin faaliyeti İl OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre, 1 derneğin faaliyeti de Bor İlçe OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre durdurulmuştur. Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir."