NEVŞEHİR Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, yatırımcılara ve işadamlarına kendi sermaye ve öz varlıkları ile yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası 2014 yılı müşterek toplantısı NTSO Meclis Salonu’nda yapıldı. 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu gereğince ilde bulunan Oda ve Borsaların müşterek katıldığı toplantıda, Odalar ve Borsa tarafından gerçekleştirilmesi düşünülen projeler ele alındı.
Toplantıya, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Meclis Başkanı Aydın Karayılan ve ÜTSO Meclis Başkan Vekili Muammer Sak’ın yanı sıra Odalar ve Borsa’nın Yönetim ve Meclis üyeleri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, müşterek toplantıların, aynı amaç için çalışan oda ve borsaların ortak sorun ve projelerinin değerlendirilmesi ve işbirliği ortamlarının oluşturulması amacıyla yapıldığını dile getirdi.
Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ve Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş’ın selamlama konuşmasının ardından bir konuşma yapan NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, işadamı ve yatırımcılarının kendi sermaye ve öz varlıkları ile yatırım yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Arif Parmaksız, Nevşehirli sanayici ve iş adamlarının devlet teşviklerinden istenilen düzeyde yararlanamadığını ifade etti.
Bu sorunu gidermek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin her ilde başlattığı akademik danışman uygulaması çerçevesinde Nevşehir’de de çalışma yaptıklarını belirten Parmaksız, Oda ve Borsa’ya Akademik danışmanlık yapmak üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Alper Aslan’la çalışma kararı aldıklarını söyledi.
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Aslan’da, teşvik ve hibe programlarından Nevşehir ve Nevşehirli işadamlarının yararlanması için çalışmalara başlandığını söyledi. Nevşehirli sanayici, işadamı ve yatırımcıların teşvik ve hibe programları ile yeni yeni tanıştıklarını anlatan Aslan, bu konuda Odalar ve Borsa’ya her türlü danışmanlık hizmeti için hazır olduğunu dile getirdi.
Toplantı oda ve borsa üyelerinin karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI