Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, () - BİTLİS’in Mutki İlçesi'nde inşa edilen 16 derslikli İmam Hatip Lisesi ve kompleksi törenle hizmete açıldı.
Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Erdal Yardım, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ankara'nın birinci hedefinin eğitim olduğunu belirterek, Türkiye'de 10 yıldır eğitim bütçesinin birinci sırada yer aldığını söyledi. Yüzde 52 nüfusunun genç olduğu Türkiye'de en fazla kaynağın eğitime ayrıldığını ifade eden Demiröz, “Bu ülkenin gençlerine ne gerekiyorsa hepsini yapmak zorundayız. Okulsa okul, spor alanıysa spor alanı. İhtiyaçları neyse yapmak zorundayız. Üniversiteler de yapıyoruz. Bugün üniversitesi olmayan hiçbir ilimiz yok. Hatta büyük şehirlerin ilçelerinde üniversitelerimiz var. Tabi Türkiye çok hengamelerden geçti. 28 Şubat'ı yaşadık. Maalesef bu gördüğünüz okullar ve çocuklar diğer arkadaşlarıyla eşdeğer vaziyette üniversite sınavlarına giremediler. Sınava giriyor, aynı soruyu çözüyor. İmam hatipler ve meslek okulları bu nedenle birer birer kapanmak zorunda kaldı. Öğrenci sayıları yüzde 10'na kadar düştü. 28 Şubat o güzel nesli yok etti. Bu nedenle 16 Nisan'da yapılan referandumun çok önemli olduğunu belirtmiştik. Referandumla vesayet rejimine son verdiniz" dedi.
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise büyük adamların, iyi adamların ve iyi nesillerin yetişmesi için herkese sorumluluk düştüğünü söyedi. Çınar,"Milletin seçtiği ve milletin gönlüne giren Adnan Menderes, göz göre göre ideolojik hesaplar ve bu milletin kendi kimliğine dönmesine öncülük ettiği için idam edildi. Bugün birilerine uşaklık ve kölelik yapan, aşağılık kompleksleriyle milletin çocuklarını da aynı komplekslerle yetiştirmeye gayret eden o damar, bugünde maalesef ülkemizin bir tarafında var. Ama artık zayıfladı. Menderes birilerine göre çok hata yaptı. 18 yıl Türkçe okunan ezanın aslına uygun şekilde Arapça okunmasını sağladı. Millileşme ve kimlik kazanma yolunun kesilmesi için Menderes idam edildi. Ülkemizde başka şeyler oldu ve oluyor. Ama Cenab-ı Allah'ın takdiri ve milletimizin büyük bedeller ödemesiyle gelinen noktada artık benliğimize, kimliğimize, tarihini seven, saygı duyan, büyüklüğünün ve hazinelerinin farkına varan, yeni, milli, güçlü ve aydınlık geleceği olan bir nesil yetişiyor" dedi.
Konuşmaların ardından TEOG sınavlarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi. Yaptıkları katkılardan dolayı Bitlis Valisi Ahmet Çınar’a ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’e Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz tarafından tablo ve öğrencilik yıllarındaki fotoğrafları ile karneleri hediye edildi.
Program kurdela kesimi ve okulun gezilmesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI