AYVALIK 15 Eylül Ortaokulu'nun 7-12 yaş aralığındaki 13 öğrencisi, büyüklere örnek olacak bir proje başlattı. Engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan çocuklar, ‘Mini Mini Empati’ isimli bir grup kurdu.

Öğrenciler, hedeflerini gerçekleştirmek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, öğrencilerin tekerlekli sandalye ve beyaz baston talebini olumlu karşıladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun eşi Didar Kafaoğlu görüşen öğrenciler, öğretmenleri ve Adil Sosyal Tüm Engelliler Dernek Başkanı Namık Tuncel’in aralarında bulunduğu toplulukla birlikte  engelli vatandaşlar, sokak hayvanları ve bakıma muhtaç yaşlılar ile ilgili tasarladıkları projeleri anlattılar.

"ÜMİT VERİCİ BİR ADIM"

Didar Kafaoğlu minik öğrencileri kutlayarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. Kafaoğlu, "Bu tarz meselelerin özellikle bu yaş grubu tarafından özümsenerek, empatik bir anlayışla yaklaşan miniklerimizin şehrimiz ve geleceğimiz adına ümit verici bir adım" dedi.

(FOTOĞRAF)