MHP Kayseri Milletvekili ve KTO eski başkanı Hasan Ali Kilci, isim vermeden ancak, direkt imalarla partisini eleştiren Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’a tepki gösterdi. Kilci, "Siyaseti ve siyasi şovları bırak, temsil ettiğin iş dünyasının sorunlarına bak" dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın, bazı partilerin sürekli muhalefette kalma arzularını dile getirmeleri ve erken seçim istemelerine rağmen şimdi erken seçime karşı çıkmalarını demokrasi tarihinde olmaması gereken bir durum olarak nitelendirdi. Kilci, KTO Oda Başkanı Hiçyılmaz’ın temsil ettiği makamdan uzak tutum ve söylemler içerisinde bulunduğunu savunurken, "AKP’nin sözcülüğüne soyunanlar, kendilerini o koltuğa oturtanlara şükranlarını bu şekilde mi sunuyor?" diye sordu.

MHP Kayseri Milletvekili ve KTO eski başkanı  Hasan Ali Kilci, KTO Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın, kendisini bulunduğu makama getirdiğini savunduğu AK Parti iktidarına seviye ve kaliteden uzak bir şekilde diyet ödemeye çalıştığını ileri sürdü. Kilci, şöyle dedi:

"Ülkenin gündemini ıskalayan, sıcak gelişmeleri ve de geçmişten gelen sorunları algılayamayan kişilerin MHP üzerinden prim yapmaya çalışması topyekûn içinde bulundukları acziyetin ifadesinden başka bir şey değildir. Bulunduğu makama gelmeden önce cemaatçiyim sloganları atan, AKP- cemaat desteğiyle o koltuğa oturan, AKP-Cemaat kavgası sonrasında da cemaate paralel, hainler diyebilecek kadar değişebilen birisinin, AKP’ye yaranmak, diyet ödemek telaşıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği, dirliği, Türk Milletinin huzur ve refahı için her türlü sorumluluk ve riski göğüsleyebilecek tek adres olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne dil uzatamaz. Hiçyılmaz’a, meşgul ettiği makamda yıllarca tüccar ve tacirlerin sesi olmuş birisi olarak tavsiyem kendi üyelerinin, ticaret erbapları ve iş dünyasının sorunlarına eğilmesidir. Ekonominin dar boğazda olduğu, esnafın, tüccarın, iş adamının deyim yerindeyse nefes alıp kıpırdayamadığı şu günlerde bir oda başkanının siyasi şova soyunması kadar gülünç bir durum olamaz."