KAYSERİ, () -KAYSERİ Ticaret Odası’nın (KTO) inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin oluşturduğu, meslek komitelerinin ortak toplantısı gerçekleştirildi.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’ndaki toplantıya, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, KTO Yönetim Kurulu üyeleri Bahri Coşkun, Mustafa Dulda, Nedim Olgunharputlu, Mesut Haskahveci, KTO Meclis Başkan Yardımcıları Halit Suvar ve Mustafa Ay, Kocasinan Belediyesi bürokratları ile meslek komitelerinin üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, sıkıntıları çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi. Kentte yapılaşmanın, belediye ve üyelerin ilişkileirnin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için çalıştıklarını ifade eden Hiçyılmaz, “Ne kadar belediyelerle sağlıklı şekilde çalışma içinde olursak, işlerimizin daha sıhhatli yürüyeceğini düşünüyoruz. Bu toplantımızı da, bu çerçevede yapıyoruz, ben toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar ise, belediye olarak Kayseri’nin hinterlanttı içindeki yüz ölçümü olarak, en büyük ilçelerden bir tanesi olduklarını belirtti. İyi planlanması halinde yeni Kayseri’nin Kocasinan olacağını dile getiren Çolakbayrakdar, şöyle konuştu: “Şehrin merkezine çok yakın noktalarda 3-5 km, 5-6 km gibi mesafelerde imarlaşmaya müsait bölgeler var. Biz bunu eğer ki, iyi değerlendirir güzel bir program dahilinde organize edersek, şehirleşmenin iyi örneklerinin verileceği, bundan sonrası ile ilgili iyi noktaların oluşabileceği yerler olacak diye düşünüyorum.”
Konuşmaların ardından, kentsel dönüşüm, proje denetim ücretleri, imara açılacak yeni parsellerin durumu gibi gündem maddeleri görüşüldü.
FOTOĞRAFLI