Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), () - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama dönemi başladı. Kent merkezindeki Ayışığı Parkı Plajı'na ise yaklaşık 4 yıl aradan sonra ilk kez bir caretta caretta yuva yaptı.
Kemer merkezdeki Ayışığı Parkı Plajı'na dün saat 23.30 sıralarında çıkan caretta caretta kaplumbağası belirlediği noktaya derin bir çukur açarak yumurtalarını bıraktı. Yaklaşık 4 yıl sonra ilk kez bir deniz kaplumbağası Ayışığı Parkı Plajı'na yuva yaparken, bölgeye gelen Sahil Güvenlik TCSG-33 Bot Komutanlığı ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 2 saat süren yumurtlamanın ardından caretta caretta Akdeniz'e döndü.
Deniz kaplumbağasının ayrılmasının ardından Sahil Güvenlik ekipleri yuvanın etrafını şezlonglarla çevirdi ve Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) bilgi verdi. Sahil Güvenlik ekipleri bölgedekileri de yuvaya karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.
ÇIRALI SAHİLİ DE İLK YUVASINA KAVUŞTU
Ceratta carettaların dünyadaki en önemli yumurtlama noktalarından Kemer'e bağlı Çıralı Sahili de ilk yuvasına kavuştu. 12 Mayıs gecesi sahile çıkarak yumurtalarını bırakan deniz kaplumbağasının sabah fark edilen yuvası korumaya alındı.

FOTOĞRAFLI