MEVLANA'nın 741'inci Vuslat Yıldönümünde Ankara'nın Kazan ilçesinde Ak Parti Gençlik ve Kadın kolları üyesi 741 kişi tarafından 741 çam fidanı dikildi.

Fidan dikme törenine Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Gevrek, Ahmet Ceylan, Abidin Arıkök, AKP İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe, Belediye Meclis üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Natık Emre, birim müdürleri ile gençlik ve kadın kolları üyeleri katıldı. İki gün süren 'Ak Gençlik Sevgi ve hoşgörü Hatıra Ormanıö'çam fidanı dikimi için iş yerlerinden izin alan ve okul çıkışı fidanların dikileceği Kayı Mahallesi'ne giden Kadın ve Gençlik kolları üyeleri, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile birlikte Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile birlikte bozkırı yeşertmek için ilk fidanı toprakla buluşturdular.

Ankara Büyükşehir ve Kazan Belediyesi'nin desteğiyle çam fidelerini Kazan'lı fide üreticilerinden toplayan gençlik ve Kadın kolları üyeleri, iki grup halinde iki gün süren fidan çalışma ile yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı yeşillendirdiler. Gençler, renkli görüntülere sahne olan fidan dikiminde Mevlana'nın yolunda ilerleyen atasını ecdadını bilen bir nesil olabilmek için kendilerini geliştirdiklerini belirttiler. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı açıklamada, "Mevlana'nın ölümünün 741'inci yıldönümünde 741 fidanımızı vuslata kavuşturduk. Sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu Kazan ilçemizde gençlerimizle birlikte ağaç dikerek Mevlana'nın izinde bu sevgi ve hoşgörüyü pekiştirdik" dedi. Ertürk, törene katılanlarla birlikte 741 fidanı hazırlanan yerlere birlikte diktiler.

FOTOĞRAFLI