BOĞAZİÇİ Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Coca Cola Türkiye işbirliğinde yürütülen 'Kız Kardeşim' projesinin Kayseri ayağı, Kayseri Ticaret Odası ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde başladı.
Proje kapsamında düzenlenen açılış toplantısına; KTO başkanı Mahmut Hiçyılmaz, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi öğretim görevlisi Ayşe Sevinç Gürüllü, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi öğretim görevlisi Dr. Işıl Keskin Şahan, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi öğretim görevlisi Dr.Işıl Keskin Şahan’ın proje hakkında kısa bilgi verdiği toplantıda konuşan Başkan Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası olarak, kadınların Türkiye ekonomisine katkı sağlamaları bakımından ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bu manada Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu ile beraber kadınların hem kendi becerilerini artırmak hem de neler yapmak istiyorlarsa o konuda önlerini açmak için onlara destek oluyoruz. Kadınlarımızın hem kendi ekonomilerine katkı sağlamaları bakımından hem ilimize ve ülkemize ekonomik manada katkı sunmaları adına düzenlenen bu programın benzerini geçen yıl da düzenledik ve çok da başarılı sonuçlar elde ettik."
Kayseri Ticaret Odası olarak, kadınlara çok önem verdiklerinin altını çizen Hiçyılmaz, şöyle konuştu:
"Kadın girişimcilere bütçe ayıran ilk ve tek odayız. Bizler kadınlarımızın sadece evde oturan, yemek yapan, çocuk doğuran, evin tüm işleriyle ilgilen insanlar olmasının yanı sıra, bakınız burası çok önemli, bunlar yapılacak, bunlardan feragat etmek yok ama bunların yanı sıra girişimci olmalarını istiyoruz. Kendilerine menfaat sağlarken bir bakıma hem iline hem ülkesine menfaat sağlamak için göstermiş oldukları gayretlerin arkasında duruyor onları destekliyoruz. Çünkü bir ülke girişimcisi kadar zengindir. Bir ülkenin girişimcisi ne kadar fazlaysa o ülke o denli zengin demektir. Bunun için kadınlarımızın iş gücüne katılmalarını önemsiyoruz."
Tüm bunlara katkı sağlayacak bu programı düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi projenin açılış toplantısı ardından, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ayşe Sevinç Gürüllü tarafından ilk ders kapsamında Finansal Okuryazarlık hakkında katılımcılarla bilgi paylaşıldı.